Внасяме промени в бюджета, за да може наистина медицинските сестри

...
Внасяме промени в бюджета, за да може наистина медицинските сестри
Коментари Харесай

Столичният общински съвет внася промени в бюджета - вижте защо

Внасяме промени в бюджета, с цел да може в действителност медицинските сестри да получат своето заплащане. Кметът на столицата, като един грижлив собственик на този град, реализира това, което 10 години доста държавни управления и един кмет на София не можаха да създадат – да обезпечат почтено заплащане на медицинските експерти в бранш " Детско опазване на здравето ".

Това съобщи заместник-кметът по финанси и опазване на здравето Иван Василев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Даваме спомагателен заем на авто- и електротранспорта, с цел да покрият своите насъбрани през годините отговорности. Отдаваме 5 млн. за спомагателни разноски за настоящ ремонт, с цел да оправим дупките в София ", сподели Василев и акцентира, че това е крачка към подобрението на инфраструктурата през летния сезон.

Андрей Зографски от групата на ПП-ДБ-СС означи от своя страна, че имат отговорността пред софиянци да движат града напред и тези политики са отражение на технине цели – че няма да оставят градския превоз да банкрутира, че ще го модернизират, че в обществените браншове ще има сериозна поддръжка. " Това е отражение на нещата, за които останалите групи ни асистираха при приемането на бюджета ", сподели още той.

Зографски изясни, че са очаквали страната да помогне във връзка с медицинските служащи, само че това не се е случило и сега вземат решение този проблем.

Общинският консултант разяснява, че от бюджета на София кметът Васил Терзиев е намерил средства за цялостен един бранш.

" Изборите минаха, ние не сме взели участие в тях, с цел да участваме в това политиканстваме ", съобщи Зографски и добави, че се надява всички да седнат и да поработят съществено по наличието за София, а не за формата.

Емилия Ангелова разяснява оставката на шефа на " Топлофикация София " инж. Александър Александров, като означи, че това деяние се случва седмица откакто групата на ПП-ДБ-СС направи разкрития за фамилния бизнес, който той е въртял с обществени средства.

" Тогава го призовахме и се радваме, че се вслуша в нашите апели. Съжаляваме, обаче, че се случва едвам, откакто пусна 40 публични поръчки за 217 млн. лева ", акцентира тя.

Ангелова също по този начин разяснява, че има 6 сдружения с изтекли мандати от 2022 година и не е ясно за какво не е имало състезания през цялото това време. | БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР