Внасяме проект на решение за Временна комисия за разходите за

...
Внасяме проект на решение за Временна комисия за разходите за
Коментари Харесай

БСП иска комисия в НС да провери изхарченото покрай коронавируса

Внасяме план на решение за Временна комисия за разноските за битката с COVID-19 и ограничения за хората, за стопански напредък и повишение на потреблението.

Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и изясни, че при разискването е сложена задачата това да бъдат ограничения, които са ориентиерани към грижа за най-засегнатите от рецесията хора. Държавата да поддържа тези браншове в стопанската система, които могат да генерират увеличение на растежа на Брутният вътрешен продукт и развиване на стопанската система, както и ограничения за повишение на потреблението като главен дирек за растеж в икономическия напредък, написа offnews.bg.

„ По отношение на тези групи хора, които останаха без приходи и без никаква помощ, внасяме предложение за една минимална заплата дружно с осигуровките за сметка на страната за хора, които изгубиха работа, не са обхванати от бюрата по труда или са в неплатен отпуск, с цел да гледат децата си. Това е 725 лева на човек ”, пресметна Нинова.

По отношение на тласъците за най-важните стопански браншове - строителството, туризма и земеделието, Корнелия Нинова уточни, че Българска социалистическа партия предлага 30 млн. безплатна помощ за дребните аграрни производители. Това са тласъци за произвеждане. От срещите, които е провела последните дни, се вижда, че земеделските производители имат проблеми с реализацията на продукцията. Нинова посочи, че ограниченията, които бяха обсъждани, а точно - да им се обезпечи излагане на продуктите в комерсиалните вериги, не са проработили и ги затрудняват, като е невероятно всеки дребен аграрни производител да отиде и да се договаря с комерсиалните вериги.

„ Затова предлагаме държавен механизъм за изкупуване на тази продукция и страната да бъде тази, която разговоря с веригите и пласира продукцията. Това може да стане посредством съществуващите държавни тържища, на които не се оползотворява потенциала. Помощта за земеделците- производителите на плодове, зеленчуци, месо и мляко е безусловно наложителна. ”

„ По отношение на строителството ние концентрираме своето внимание върху ВиК бранша и ще настояваме за държавни вложения в този бранш. Преди рецесията целият ВиК бранш беше в цялостен срив и колапс: водопреносните мрежи, положението на язовирите, пречиствателните станции, всички планове на общините, които касаят подновяването на ВиК инфраструктурата. Беше голям проблем преди да пристигна рецесията - и безводието, и режима на вода. Просто го забравихме ”, напомни Корнелия Нинова. Тя акцентира, че това е един голям бранш, в който могат да се съсредоточат нови работни места, работа за строителни компании, за снабдители на материали и други.

„ От Българска социалистическа партия предлагаме диференциране на Данък добавена стойност за храни и медикаменти на 9%. Това са наши поредни оферти. Сега това става безусловно неотложно ", добави още тя.

„ Четвъртото е помощ за общините. Преди малко участвахме във видеоконферентен диалог с управителния съвет на Сдружението на общините. Те бяха също на първо линия в битка с вируса. Поеха доста разходи- за помощ на общинските лечебни заведения, за храни и обществени помощи, за стерилизация. В този диалог за следващ път се убедихме, че бюджетите на общините не стигат ”, осведоми Нинова. Тя добави, че доста от кметовете, без оглед на политическа принадлежност, са заявили, че бюджетите на общините към този момент са на минус: „ Имат и доста по-малко доходи. Смятаме, че страната би трябвало да влезе в ролята си и да окаже помощ на общините посредством увеличение на бюджета им с 10%. ”

За Българска социалистическа партия е извънредно значимо да се реализира надзор върху изразходването на средствата за битка с ковид: „ Искаме цялостна бистрота и неприкритост по какъв начин се харчат парите на хората, тъй като всичко, което се харчи, както и заемите, които ще се вземат, са пари на българските жители и ще се връщат от българските жители. За тази цел внасяме план за решение за Временна комисия за надзор на разноските на обществени средства, свързани с превъзмогването на следствията от разпространяването на Covid- 19 ”, сподели Нинова. Тя предложи комисията да е със следните задания: да изисква и разгласява информация за всички средства, включително и получените от Европейския съюз, свързани с превъзмогване на следствията от рецесията. Също по този начин да ревизира сходството на разноските с задачите, изискванията и критериите, открити за обособените антикризисни ограничения. „ Предложението на Българска социалистическа партия е тази комисия да се оглавява от опозицията, каквато е демократичната процедура в останалите европейски страни и да се дава доклад пред обществото един път месечно за свършената работа. Това са нашите съответни оферти, които ще внесем в Народното събрание ”, приключи Корнелия Нинова.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР