Внасяме искане до КС, в него настояваме да се обяви

...
Внасяме искане до КС, в него настояваме да се обяви
Коментари Харесай

Филип Попов: Внасяме искане в Конституционния съд за оставката на Делян Добрев


Внасяме искане до Конституционен съд, в него настояваме да се разгласи за противоконституционно решението на Народно събрание, с което се отхвърли оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Това съобщи през днешния ден пред медиите националният представител от Българска социалистическа партия за България Филип Попов, който през днешния ден с двама свои сътрудници от ПГ на левицата в 14.30 ч. влязоха в постройката на Конституционен съд, с цел да изпълнят обещанието си, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Подробно сме описали нашите претекстове, твърдим дружно с редица конституционалисти, че на процедура Народното събрание няма пълномощия да откаже освобождението на господин Добрев, уточни той. И би следвало да удостовери оставката му, добави Попов. По-важното тук е, че защитавайки този модел на ръководство, прочут в обществото като „ Кумгейт ”, ръководещите от ГЕРБ и Оперативна програма са подготвени да заобиколят и потъпчат Конституцията. Затова ние внасяме това искане и се надяваме в къси периоди Конституционен съд да се произнесе по него, сподели депутатът от Българска социалистическа партия. Сигурни сме, че Конституционен съд ще подходи експертно към случая, счита Попов.

Според мен, с оповестяването за противоконституционен на този акт, то ще има деяние и отсега нататък, което ще значи, че Народно събрание ще се наложи още веднъж да прегледа плана за решение, касаещ оставката на господин Добрев и да я одобри. Оставката е един персонален акт, записано е в Конституцията, аргументира се депутатът. 62 подписа на народни представители стоят зад настояването.

Народно събрание е надвишило своите пълномощия като е отказало да освободи Делян Добрев, а е трябвало единствено да установи оставката, считат от левицата. Оставката е персонален, непринуден и фиктивен акт, само че той е нужен в производството по Изборния кодекс, с цел да може да влезе на негово място идващия в листата като депутат, разясни Пенчо Милков, народен представител от Българска социалистическа партия за България. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР