Внашия мандат кандидат за премиер ще бъде сегашният български еврокомисар

...
Внашия мандат кандидат за премиер ще бъде сегашният български еврокомисар
Коментари Харесай

Редовно правителство или нови избори: Ще бъде ли подкрепена Мария Габриел

Внашия мандат претендент за министър председател ще бъде сегашният български еврокомисар Мария Габриел, разгласи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов от парламентарната естрада.

Последваха реакции след номинацията на Мария Габриел:

Подкрепа за кабинет с мандат на ГЕРБ-СДС минава през задълбочени диалози във връзка с стратегии и цели, разяснява националният представител Станислав Балабанов от „ ИТН “ (ИТН) пред публицисти в коридорите на Народното събрание, откакто водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че сегашният български еврокомисар Мария Габриел ще бъде претендентът им за министър председател, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя има добра биография в Европа, това може би е добър знак към нашите европейски сътрудници ,

уточни Балабанов. Той обаче означи, че едно такова предложение не значи нищо, защото от Има Такъв Народ към момента не са получили покана за каквито и да било диалози.

Според Балабанов, най-вероятно, в една такава изострена политическа обстановка

– „ най-добре е да се надяваме, че ще е се сформира кабинет на споделените отговорности “. По думите му в подобен кабинет би трябвало да влязат потвърдени персони с качества и експертиза, с цел да може да „ извадят България от редицата политически рецесии “.

" ИТН " е подготвена да получи третия мандат за сформиране на държавно управление, сподели още Станислав Балабанов.

" Обещанието ни към гласоподавателите е, че няма да допуснем представители на ГЕРБ в изпълнителната власт ". Това съобщи Даниел Лорер от ПП-ДБ в коридорите на Народното събрание, съобщи Агенция " ".

" Дали сме кардинална позиция пред нашите гласоподаватели ,

че първият мандат няма да бъде подсилен заради липса на доверие в цялата партия ГЕРБ и обособени човеци в нея ", сподели още той.

По думите му, в случай че се стигне до втория мандат, евентуално Асен Василев ще бъде препоръчан от акад. Денков за финансов министър.

" Ние водихме тези начални диалози, с цел да им покажем и състава, и програмата .

Ако този мандат се реализира, те имат опция посредством Народното събрание да ни управляват. Ако не я изпълняваме, те имат опция да смъкват държавното управление, както направиха предният път ", добави Лорер.

" Доколкото познавам персонално Мария Габриел, мисля, че това е един добър ,

обмислен избор ". Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание служебният министър председател Гълъб Донев.

Надявам се в края на седмицата да знаем имената на претендентите за министри в предлагането на ГЕРБ-СДС, разяснява още Донев.

Придържам се към позицията на президентската институция ,

че ще разясняваме, когато забележим целия лист на кабинета, сподели вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти. 

Илияна Йотова изясни, че ще разяснява, когато види Мария Габриел и целия състав на кабинет, който ще предложи първата политическа мощ.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР