Вначалото на месеца Apple представи новата версия на мобилната платформа

...
Вначалото на месеца Apple представи новата версия на мобилната платформа
Коментари Харесай

Полезни новости, които идват с iOS 16

Вначалото на месеца Apple показа новата версия на мобилната платформа iOS. Тя доближи своето 16-то потомство, като към момента се създава от компанията.

iOS 16 ще дебютира през септември т.г. дружно с новите модели на iPhone. Обикновено през същия месец стартира и разпространяването на платформата за по-старите версии на смарт телефона на Apple.

Както постоянно, всяка нова версия идва с много промени. Този път на фокус са по-малките и практични новости. Някои от тях дори се оферират в конкурентни платформи като Android от много време.

Скоро те ще са налични и за iOS. Ето някои от по-интересните практични нови функционалности в iOS 16, отбелязва How-to Geek.

Една от тях е опцията чат известия в Messаges да бъдат маркирани като непрочетени. Това е комфортна функционалност, посредством която потребителят може да си напомня кои известия и диалози би трябвало да продължи по-късно или има задания в тях. Тя ще работи както със общоприетите известия на iMessage, по този начин и за SMS-и.

iOS 16 ще има и функционалност, която автоматизирано ще открива дублирани контакти на хора, както и фотоси. Досега трябваше да се употребяват спомагателни приложения, само че към този момент функционалността ще е внедрена в самата iOS и ще може да се употребява от потребителите когато и да е.

Платформата ще предложи и функционалност за превод на текст с камерата на iPhone. Това е функционалност, която е налична в Гугъл Translate и Гугъл Lens от много време. Сега и iOS 16 ще я има за своето приложение Translate.

iOS 16 ще разреши "заключване " на скритите албуми. Функцията за скриване на албуми със фотоси стана факт от част iOS 15, а с новата платформа ще може да се заключват скритите и/или неотдавна изтрити албуми и достъп до тях ще има единствено през биометрична идентификация с Face ID или Touch ID. Като опция ще се предлага и достъп с код.

Приложението Apple Reminders също ще бъде актуализирано. Чрез него потребителите могат да вършат описи със задания и други къси напомняния. В новата версия тя ще може да се интегрира със секцията Shortcuts и по този начин да се основават "закачени " предпочитани описи, които да са на очевидно място.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР