Вначалото на март ще бъдат платени средствата за февруари на

...
Вначалото на март ще бъдат платени средствата за февруари на
Коментари Харесай

Изплащането на пенсиите за изтекъл ТЕЛК започва от март

Вначалото на март ще бъдат платени средствата за февруари на хората, имащи решения от ТЕЛК. Това сподели пред публицисти министърът на опазването на здравето в служебния кабинет Асен Меджидиев след съвещание на Министерския съвет.

Има огромно усложнение сега, само че персонално съм издал заповед за прекачване на данните в осведомителната система, които сега се обработват, добави той. Средствата ще бъдат изплащани от Агенцията за обществено подкрепяне и от Национален осигурителен институт, уточни още той.

Преди дни заместник-министърът на опазването на здравето доктор Динко Странски уточни, че на 10 февруари към всички заинтригувани институции от Министерството на здравеопазването е подадена информация за лицата с изтекло експертно решение преди влизането в действие на измененията в Закона за хората с увреждания.



Гражданите не би трябвало да подхващат нищо в допълнение, защото всичко се дава на институциите по електронен път. В случаите на нужда от преосвидетелстване, хората би трябвало да подадат заявление за преосвидетелстване по нормалния ред най-малко три месеца преди приключване на периода на експертното решение, добави доктор Странски.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР