Вначалото на февруари близките на починалата Дафинка Езекиева разказаха, че

...
Вначалото на февруари близките на починалата Дафинка Езекиева разказаха, че
Коментари Харесай

СЛЕД СМЪРТТА НА ЖЕНА: Проверка установи пропуски в лечебния процес в столичната болница, в която е издъхнала 

Вначалото на февруари околните на умрялата Дафинка Езекиева описаха, че на 15 януари тя е отведена по неотложност в болница ИСУЛ. Линейка е извикана, тъй като дамата пада и си удря главата. Според фамилията болната е била неглижирана от страна на лекари и личния състав. По думите на нейната внучка дамата е била с контузия на главата, само че при приемането ѝ не е изработен скенер, съобщи NOVA.

„ В документите написа, че има позволени неточности от страна на докторите, както и че не е изработен скенер и няма следене на болестта. Баба е била подготвяна за интервенция от самото начало и по тази причина при нея е ходил невролог, само че не и поради получения кръвоизлив в резултат на рухването. Пише, че няма снета анамнеза и никакво следене на болестта. Тепърва ще следва следствие ”, разяснява внучката на умрялата жена Мария Танова.

От „ Медицински контрол ” обясниха, че комисия от инспектори е направила инспекция на лечебното заведение. Установени са данни за позволени пропуски в лечебния развой на пациентката, за което ще бъдат формирани административно-наказателни производства по реда на Закона за административните нарушавания и санкции.

Представители на болничното заведение показаха, че при тях е дошъл единствено констативен протокол. За да разясняват, показаха, че чакат акт за определяне на административно нарушаване.

Танова упорства лекарите, били на промяна, и тези, които не са взели ограничения в точния момент, да бъдат осъдени по „ сериозен метод ”. „ В Отделението по ортопедия се държат непоносимо с болните, карат им се, че се изхождат, не им сменят памперсите. Една лежащоболна персонално ми се оплака, че не е яла от два дни. Държанието е непоносимо. На мен една санитарка ми сподели, че никой не е задължен да обгрижва баба ми. Искам съществено наказване ”, безапелационна е тя.

Юристи по здравно право обясниха, че в тази ситуация, каквито и нарушавания да бъдат открити, евентуално глобите за лечебното заведение или за съответен член на личния състав ще бъдат парични.

Телеграф



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР