ВМЗ-Сопот умишлено е воден към фалит, заяви пред бТВ служебният

...
ВМЗ-Сопот умишлено е воден към фалит, заяви пред бТВ служебният
Коментари Харесай

Никола Стоянов: ВМЗ-Сопот умишлено е воден към фалит

" ВМЗ-Сопот съзнателно е воден към банкрут ", съобщи пред бТВ служебният министър на стопанската система Никола Стоянов.

Той беше отпред на борда на военния цех от ноември 2021 година доникъде на тази година, когато беше отхвърлен от Нинова.

По думите му загубите за последните два месеца на завода са за 100 млн. лева

" Това са данни на база сигнали, чакам и документи, назначен е одит ", посочи служебният министър.

" Промените в администрацията и бордовете на сдруженията са на база законите, разпоредбите, експертността на хората и професионалните им качества ", отговори на обвиняванията на някогашния министър на стопанската система Корнелия Нинова и назначените от нея хора, че рокадите са реваншизъм.

Той даде образец с борда на ДКК, където назначи още трима души, само че остави четирима, назначени от Нинова.

" По закон бордът би трябвало да има най-малко петима членове. Докато аз съм министър, ще има 7, тъй като дават отговор за 15-16 обществени държавни предприятия с доста разнородна активност ", добави Стоянов.

" През последните 7-8 месеца министър е бил не госпожа Нинова, а Калоян Методиев – всички назначения са минали през него ", сподели още служебният министър на стопанската система, като посочи, че знае това от хората в министерството.

" Той е викал хора, той е притискал хора. На този напън и методите, по които са назначавани и освобождавани хора, е пречила директорката на „ Човешки запаси “. Тя е от над 20 години в министерството и е уволнена дисциплинарно ", сподели още Никола Стоянов, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР