ВМРО ще протестира с горене на сметки, пожарникари - срещу

...
ВМРО ще протестира с горене на сметки, пожарникари - срещу
Коментари Харесай

Започват шествия срещу правителството и ценовия геноцид

ВМРО ще стачкува с горене на сметки, пожарникари - против ниски заплати
“Възраждане” събират своите против зеления документ

Вътрешна македонска революционна организация прави огромно автошествие, придружено с митинг и изгаряне на сметки пред Министерски съвет тази неделя. Сборният пункт на шествието е пл. “Батенберг” в 11.00 ч., а недоволните ще горят непостижимите сметки за парно, ток, хранителни артикули, горива, които смазват българския народ към този момент повече от половин година, оповестиха от партията. “За нас от Вътрешна македонска революционна организация бездействието и мълчанието от страна на държавното управление и Народното събрание са престъпни”, оповестиха воеводите. “Всичко това в композиция с дискриминационния “зелен сертификат” провокира банкрута на хиляди бизнеси. Стотици хиляди българи са без работа”, споделиха още от Вътрешна македонска революционна организация.

В същото време от Националния профсъюз на пожарникарите и спасителите “Огнеборец” оповестиха в писмо до медиите, че провеждат Национален митинг - шествие през днешния ден от 12 часа на площад “Независимост”, което ще продължи до Министерство на финансите и ще завърши пред постройката на Народното събрание. Огнеборците възразяват против заложените параметри в бюджета на Министерството на вътрешните работи.

Недоволните упорстват за нарастване на възнагражденията с 20% в плана на бюджет за Министерство на вътрешните работи за 2022 година и спомагателен запас в границите на 100 млн. лева за финансови разноски, както и внасяне на изясненост за идните структурни промени.

В сряда още веднъж ще има неодобрение против държавното управление - втори народен митинг против зеления документ, само че този път ще се организира пред постройката на Министерския съвет, а уредниците са от партия “Възраж­дане”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР