ВМРО ще подкрепи президентското вето на Румен Радев върху Изборния

...
ВМРО ще подкрепи президентското вето на Румен Радев върху Изборния
Коментари Харесай

ВМРО категорично ще подкрепи президентското вето

ВМРО ще поддържа президентското несъгласие на Румен Радев върху Изборния кодекс, както и възможните промени за преференциите, импортирани от ГЕРБ. Това съобщи организационният секретар на партията Юлиан Ангелов пред Канал 3.

Така депутатите на Каракачанов ще бъдат единствените дружно с " Атака " досега, които ще дадат рамо на Румен Радев, до момента в който издигналата го за президент Българска социалистическа партия му отхвърли поддръжка и съобщи, че няма желание да се върне и да гласоподава за президентското несъгласие.

" Българска социалистическа партия, в случай че не се върнат в залата, толкоз по-зле за тях. В последна сметка, когато те настояват, че работят в полза на българското общество, са длъжни да влязат в българския парламент, да вземат участие в дебатите и да решат по този метод нещата в полза на хората ", разяснява Ангелов.

Той стимулира поддръжката на Вътрешна македонска революционна организация за ветото на президента с довода, че са го призовали да наложи такова.

" Защото нашата позиция постоянно е била да се запазят преференциите и да има избор на нова ЦИК, както си е по отношение на закона. Така че ние сме я споделили нашата позиция през цялото време, няма да променим своето мнение и ще подкрепим естествено и ветото на президента ", сподели депутатът от Обединените патриоти. Той посочи, че войводите ще гласоподават в пленарната зала за отхвърлянето на закона в настоящия му вид, без значение дали става въпрос за отчасти, или изцяло несъгласие на президента.

" Тези промени, които ние считаме, че са нездравословни за българското общество и демокрацията в България, би трябвало да бъдат спрени ", безапелационен е индивидът на Каракачанов.

" Няма никакъв проблем даже и да мине ветото в Народното събрание, а по-късно да се одобряват промени в кодекса, които да уточнят нещата с други текстове в кодекса, счита той. По думите му от Вътрешна македонска революционна организация не смятат, че машинното гласоподаване е някакъв проблем или най-важното нещо за българските гласоподаватели.

" Напротив, ние считаме, че носи своите опасности и рискове, виждайки, че страните в Европа и в Европейски Съюз отстраняват всевъзможни типове машинно или електронно гласоподаване предвид на сигурност на вота на гласоподавателя ", добави Ангелов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР