ВМРО се обяви срещу високите цени на газа в България.

...
ВМРО се обяви срещу високите цени на газа в България.
Коментари Харесай

ВМРО се активира - ще брани българите от Лукойл

ВМРО се разгласи против високите цени на газа в България. Това е мотив да излезе на митинг в отбрана на българските жители, които съгласно войводите са ограбвани от " Лукойл ".

Ето какво написа в позицията на Вътрешна македонска революционна организация:

От месеци слушаме какъв брой нездравословен за България е евтиният съветски газ. Даже станахме очевидци на митинги в отбрана на основаната неуместна обстановка от кабинета на Кирил Петков и „ Продължаваме промяната “ – същият съветски газ, който не желаеме, да ни се продава сега на по-високи цени посредством медиатор. Никой обаче от някогашните ръководещи не откри храброст да се изправи против една очевидна и нагла кражба, която „ Лукойл “ прави всекидневно от всяко българско домакинство. Цената на бензина и нафтата са действително с 1 лев по-ниски от актуалните продажни цени по бензиностанциите. „ Лукойл “ обаче употребява швейцарски медиатор за доставката на съветския петрол, който взима по 30 $ на барел комисионна. Ето това са парите, които оскъпяват с 1 лев на литър горивата у нас. Това се споделя в позиция на Вътрешна македонска революционна организация, изпратена до медиите.

„ Ние питаме за какво Политическа партия, които бяха сякаш „ ястреби “ против Русия разрешиха Русия да печели от българските жители по 2 милиарда евро повече, в сравнение с би следвало, в случай че бяха предиздвикали управлението на „ Лукойл “ да отстрани медиатора и да продава горивата на пазарен принцип?

„ Лукойл “ ни ограбват, а „ Промяната “ ни залъгва с 25 стотинки на литър от нашите пари, от нашия бюджет. Петков и Василев не застанаха пред управлението на „ Лукойл “ и не споделиха – махнете медиатора. Махнете тези 2 милиарда, които ни начислявате – това левче на всеки литър. Спрете кражбата от българите!

Ето за какво ще го създадем ние на следващия ден пред централния офис в София на бул. „ Тодор Александров “ № 42. Ще ги попитаме до по кое време ще ни крадат, в случай че България извоюва двугодишно отсрочване на европейския мораториум за импорт на съветски петрол, с цел да могат техните рафинерии да работят с него. Защо „ Лукойл “ даже освен това състояние не продава бензина и нафтата на пазарни цени, а ни товари с надценка от медиатор? “, се показва още в позицията на Вътрешна македонска революционна организация.

„ Ние настояваме изрично или „ Лукойл “ да стартират да продават на по-ниски цени на българския пазар, или българското държавно управление да отдръпна настояването си за дерогация на вноса на съветски петрол. Още повече, че „ Лукойл “ употребява и доста други нефтени залежи отвън Русия – като да вземем за пример това в Ирак и може да размени съветския петрол с иракски. Призоваваме всички български жители да се вдигнем дружно и да отстояваме правото си на естествен живот. Нека не позволяваме повече да ни лъжат и да ни крадат представители на непознати страни. България е наша – не на Русия или Америка. България над всичко “, споделят в позицията си от партията.

На 13 август (събота) 2022 година от 11.30 ч. Вътрешна македонска революционна организация провежда митинг пред централния офис на „ Лукойл-Нефтохим “ в София на бул. „ Тодор Александров “ №42.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР