ВМРО прояви отговорност към столицата и гласува за бюджет, който

...
ВМРО прояви отговорност към столицата и гласува за бюджет, който
Коментари Харесай

Карлос Контрера: Преведохме София през тежки кризи, няма да допуснем да изпадне в хаос

Вътрешна македонска революционна организация прояви отговорност към столицата и гласоподава за бюджет, който да не допусне София да изпадне в безпорядък.

Въпреки рецесиите публичният превоз се развива и взехме решения в интерес на жителите, като разкрихме нови линии и създадохме довозващ превоз в крайните квартали.

Държавата и общината би трябвало да се концентрират върху опазването на публичния ред и да подсигуряват спокойствието и сигурността на софиянци по улиците на града.

Това съобщи в изявление за БГНЕС Карлос Контрера, претендент на Вътрешна македонска революционна организация за кмет на столицата.

Той е ръководител на Областния комитет на Вътрешна македонска революционна организация за гр. София, два мандата е общински консултант в Столичен общински съвет и е бил ръководител на Комисията по превоз и пътна сигурност към СОС.

Сигурни улици и квартали

Тежкият престъпен случай от последните дни, при който се стигна до пукотевица и гонене демонстрира, че „ София като град, който приютява всевъзможни хора – туристи и такива, които идват и работят, е рискова във връзка с публичния ред и тук би трябвало да се положат доста старания “, безапелационен е Контрера.

Той напомни, че самият случай е обвързван с един от крайните квартали на столицата – Ботунец. Там и преди е имало проблеми от сходно естество: случай с убито момиче, когато се стигна до митинги, арестувани за наркоразпространение, сводничество, проституция и други престъпни прояви.

„ Държавата и общината би трябвало да изместят фокуса към публичния ред, какво се случва по улиците. Достатъчен ли е контролът? Направихме ли всичко допустимо, с цел да обезпечим естествения живот на жителите, тъй като до стрелбата се стига, откакто тази групичка атакува млада жена, нанасят и побой, ограбват я, след което потеглят да бягат и то в един много централен регион, където има наличие на патрули на полицията. Тези хора задоволително са се охрабрили, с цел да правят тежки престъпни закононарушения. Усилията би трябвало да бъдат в посока публичен ред и сигурност “, акцентира Контрера.

Според него тематиката се подценява и ние се сещана за нея, когато белята стане. Той уточни, че проверяващите органи би трябвало да преценяват дали служителят на реда е работил правомерно: „ Прави ми усещане, че това е станало при гонене и е имало заплаха за живота на патрула и двамата чиновници на Министерство на вътрешните работи не са надвишили своите пълномощия “, посочи Контрера.

Той изрично се опълчва на опита този случай да се политизира в посока, че полицията съзнателно е тръгнала да убива този човек, което е нечиста сделка. „ Проблем е, че министърът на вътрешните работи и основният секретар не излязоха да защитят чиновниците си “, съобщи претендентът за столичен градоначалник.

Климатизиран и комфортен градски превоз

Общественият превоз е една от тематиките, по които Карлос Контрера работи доста интензивно през миналите 4 години, в които той оглавяваше Комисията по градски превоз и социална пътна сигурност в СОС. За това време бе разкрита нова трамвайна линия №27, която се радва на огромен интерес. Тръгна и довозващият превоз, имаме първата довозваща линия от „ Бъкстон “ до „ Манастирски ливади “, а тези дни бяха открити и три линии в кв. „ Овча купел “.

„ Въпреки рецесиите публичният превоз се развива и успяхме като орган на локалната власт Общинският съвет да вземем решения в интерес на жителите “, оцени Контрера свършената работа.

Според него има няколко неща, които би трябвало да чуем в актуалната акция – какви са предложенията на претендентите и каква е тяхната идея. Общественият превоз е кръвоносната система на града, не можем без него. Гръбнакът му са два типа пътувания: 1. Трудовите – хората го употребяват с цел да отидат до работа и да се върнат; 2. Социална функционалност – пътувания на възпитаници и студенти, както и потребление от пенсионерите. „ Това е значимо да се знае, тъй като сме чували много рецензии, че превозът коства прекалено много на Общината. В последна сметка той обезпечава напредването на софиянци, в него би трябвало да се вършат вложения “, посочи Контрера.

Сега на дневен ред е да бъдат поправени проблемите, които се насложиха от санитарните ограничения около пандемията и икономическата рецесия обвързвана с цените на енергоносителите.

През идващия мандат Общинският съвет би трябвало да вземе решение по следните въпроси:

А) Да реши рецесията с водачите, която е реалност.

„ Предупреждавам за нея от началото на годината. Може да се случи по два пътя. Да се покачат възнагражденията. През 2024 година би трябвало да се усилят заплатите в превоза най-малко с 15% “, сподели претендентът за кмет.

Б) Другият въпрос е със положението на транспортните средства, гаражите и депата, където би трябвало да се създадат вложения.

„ Да се закупят най-малко 60 нови 18-метрови газови рейса, най-малко 60 нови газови къси рейсове, с цел да можем по линиите, които се обслужват от по-стари рейсове, да подменим автопарка и жителите да употребяват климатизирани, комфортни, нископодови транспортни средства “, предлага Контрера.

Хаос или бюджет

Приемането на бюджета на Столична община бе единствената опция София да бъде избавена от хаоса, безапелационен е Карлос Контрера.

Той напомни, че столицата бе изправена пред две благоприятни условия. „ Едната да се работи без бюджет, т.е. планът импортиран от Йорданка Фандъкова да бъде отритнат на 14 септември и да стреляме общо взето в тъмното, тъй като след изборите изобщо не е ясно кой ще бъде кметът, какво ще бъде болшинството и ще имали такова, изобщо ще има ли опция София да одобри какъвто и да е бюджет през идната година и да вземе каквото и да било решение. В момента поляризация на обществото е огромна и най-вероятно идващото ръководство в София ще наложи доста тежки диалози сред обособените групи съветници за обезпечаване на поддръжка за един или различен въпрос “, сподели Контрера.

Той акцентира, че Вътрешна македонска революционна организация реши да прояви отговорност към града и да не допусне той действително да бъде блокиран поради неналичието на бюджет. „ Тази заплаха съществуваше. През миналите 4 години общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация и ГЕРБ успяхме да преминем през всички рецесии и дръзвам да настоявам, че в София се свършиха много положителни неща, макар несъгласията, рецензиите. Картината не е черна, както се пробват да я показват претенденти за кметове, които нямат разбиране по какъв начин действа локалната власт. Като виновна политическа организация Вътрешна македонска революционна организация постоянно е подкрепяла решенията, които са в интерес на града и това се вижда “, добави Карлос Контрера.

С политическо говорене община не се ръководи

Той предвижда, че през идващия мандат столицата ще се ръководи извънредно мъчно. „ Кампанията действително стартира още напролет на тази година. Имам поради главно Демократична България, които дружно с „ Продължаваме промяната “ и „ Спаси София “, взеха решение да повдигнат кандидатурата на Васил Терзиев. Не сме чули нищо съответно от него. Ако тези политически сили желае да ръководят София, хубаво е да забележим какво желаят да трансформират или да не трансформират, само че с общо политическо говорене община не се ръководи “, уточни Контрера.

Той изрази терзание, че претендентът за кмет на София от ПП-ДБ в свои обществени изявления бяга от съответните отговори. „ Дори се изпусна в едно своя изявление, че след 10 години си се показва на Бахамите, което не звучи съществено за претендент кмет на столицата. Там имаше и едно изречение, че се вижда като идващ министър председател. Какво значи това? Ще употребява София за трамплин за огромната политика? Дали това е отговорно към гласоподавателите “, съобщи Контрера и изрази вяра, че ще има диспути, в които да се видят съответните оферти на всяка една политическа мощ и претендент за кмет по какъв начин да бъде ръководен града.

Първото нещо, което Контрера ще направи, в случай че бъда определен, е прословутият одит на положението на уличните шахти, капаци, отводнители.

„ След последния случай пред Президентството се видя, че положението на тази инфраструктура е неприятно и това води до големи проблеми за жителите. Един кмет би могъл в границите на няколко месеца да организира нужните инспекции и да поправи всичко това, което е пропуснато обратно в годините. Ето ви нещо съответно и работещо “, съобщи претендентът за столичен кмет от Вътрешна македонска революционна организация. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР