ВМРО протестира пред президентството по време на днешния Консултативен съвет

...
ВМРО протестира пред президентството по време на днешния Консултативен съвет
Коментари Харесай

КСНС заседава за РС Македония, ВМРО заплашва с дъжд от камъни

Вътрешна македонска революционна организация стачкува пред президентството по време на днешния Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) при президента, отдадено на българската позиция за еврочленството на Република Северна Македония. 

Според водача на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов към момента действителните митинги не са почнали. Протестите от 2020-а ще са като " сън в лятна нощ " спрямо възможни митинги на Вътрешна македонска революционна организация. " Няма да излезем с яйца, подсигурявам ви. Сега ще има дъжд от камъни ", сподели той.

" Вътрешна македонска революционна организация организира спокойно събиране пред президентството, с цел да покаже, че ползите на България, на македонските българи не се заменят, не се търгуват и не се продават за визи, авиолинии, икономическо въздействие в Югозападна България и че историята ни е обща ", се споделя в известие на Вътрешна македонска революционна организация до медиите.

" В България и Македония живее един народ, разграничен в две страни.

За нас Македония не е Северна, Южна, долна или горна. За нас Македония е братска, акцентира зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки и обърна внимание на един забавен факт:

Партиите, които сега са на КСНС имат поддръжка на 1,4 млн. гласоподаватели. Тези през 2019 година, които одобриха декларацията за Македония, имаха поддръжка на 2,6 млн. българи ", написа още в известието.

Красимир Каракачанов изрази неразбиране каква е повода да се прави тъкмо в този момент този Консултативен съвет за национална сигурност.

" За мен и хората, които ги касае Македония, е значимо да знаем - привиква ли се нов конгрес, тъй като в случай че да - това значи, че се прави за да се даде опция да се измъкне новото държавно управление от нашата рамкова позиция. След празните приказки на този КСНС само може да се добави, че от рамковата позиция до момента политиката по отношение на България от страна на Скопие не се е трансформирала ", безапелационен беше Каракачанов.

" Тя е станала по-антиевропейска и антибългарска. Да не предавате паметта на нашите предшественици и да не предавате националното ни съзнание и история, традиция и просвета, попита още той и настоя КСНС би трябвало изрично да поддържа към този момент признатата Рамкова позиция ".

Българският представител от Вътрешна македонска революционна организация в Екологичен потенциал Ангел Джамбазки още веднъж напомни, че са доста малко тематиките, свързани с българщината, които имат толкоз огромна социална поддръжка, както тематиката за Македония.

" Ние от Вътрешна македонска революционна организация, настояваме лицата, които имат право по закон и Конституция, да свикнат референдум. Българската позиция във връзка с договарянията би трябвало да бъде подкрепена посредством народен референдум, с цел да имате силата (бел. ред - управляващите) да преговаряте със Скопие. Зад Вас ще стои същинската българска позиция ", сподели той.
Започна КСНС при президента Радев (ВИДЕО)
Започна съвещанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев. Темата му е евроинтеграцията на За...
Прочети повече
Джамбазки посочи, че в случай че това не бъде направено от ръководещото болшинство, Вътрешна македонска революционна организация ще инициира референдум.

Протестиращите пред президентството скандират „ И преди, и в този момент – Македония е българска! “

Припомняме, че новото държавно управление на Кирил Петков се разгласи за бързо разрешаване на рецесията със районен съд Македония и предложи основаването на 5 секторни работни групи за договаряния.

Междувременно номинираният за нов министър председател на районен съд Македония Димитър Ковачевски изрази вяра, че ще развие същински прятелски връзки в българския си сътрудник. 

Припомняме също по този начин, че Кирил Петков ще бъде на публично посещаване в Скопие на 18 януари.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР