ВМРО покани на открит форум днес всички българофилски формации в

...
ВМРО покани на открит форум днес всички българофилски формации в
Коментари Харесай

ВМРО започва преговори за патриотично-консервативна коалиция

ВМРО предложения на открит конгрес през днешния ден всички българофилски обединения в страната.

В признатата на съвещанието декларация патриотите приканиха за обединяване на българофилите зад радикална смяна на конституционните устои на страната. Те подчертаха, че слагат преди всичко българските ползи, а не брюкселските условия, съветската агитация или американския напън.

Вътрешна македонска революционна организация стартира съвещания за обединяване на рационалния български национализъм, се показва още в документа.

" И основаване на една същинска патриотично-консервативна опция за България, която да промени дебата въобще - политическият спор, тъй като той сега е безразсъден. Дебат по дребнотемие, спор, основан на омразата към една или друга персона, а не всъщност за бъдещето на нацията ", разяснява Искрен Веселинов - съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация.

По думите му анализът на предходния мандат на Народното събрание освен ерозира чувството за държавност и за национализъм, само че и чувството за народен суверенитет.

" Всеки един проблем, който се решаваше по време на този мандат, беше решен несъобразно българския интерес и това предизвика у нас желанието да седнем на една маса с хора, които считат че точно българският народен интерес би трябвало да бъде водещ ", съобщи Веселинов..

Другият съпредседател на партията Ангел Джамбазки посочи, че Вътрешна македонска революционна организация е възнамерявала тази форма на диалози още от есента на предходната година, само че това е станало невероятно поради " конюнктурата в страната ".

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР