ВМРО организира протест под надслов #НеПредавайМакедония във вторник от 12.00

...
ВМРО организира протест под надслов #НеПредавайМакедония във вторник от 12.00
Коментари Харесай

ВМРО излиза протест под надслов „Не предавай Македония“

ВМРО провежда митинг под надпис #НеПредавайМакедония във вторник от 12.00 ч. пред Народното събрание . Поводът е готвената " замяна на формалната държавна позиция на България по отношение на започването на договарянията на районен съд Македония за участие в Европейски Съюз ", оповестиха от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация.

От партията декларират, че " кабинетът на Кирил Петков гласоподава скандалното заобикаляне на формалната процедура като изключи от процеса Министерство на външните работи и трансферира решаването на въпроса към Комисията по външна политика в Народното събрание. С този акт Министерски съвет действително взе посока на развиване на този тежък публичен въпрос, зачерквайки Рамковата позиция и Декларацията на Народното събрание от 2019 година и решението на Консултативния съвет по национална сигурност от февруари 2022 година ".

" Ето за какво ние ще се съберем на следващия ден в 12 часа пред постройката на Народното събрание, с цел да заявим ясно и изрично, че готвенето национално изменничество и опитите за „ прахуляк в очите “ с разнообразни „ сюжети “ няма да бъдат толерирани и ние ще се борим за българщината и отбраната правата на събратята ни в Македония, както сме го правили през последните 130 години! ", допълват още от Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР