ВМРО обмисля законодателни промени, които да гарантират сигурността на полицаите

...
ВМРО обмисля законодателни промени, които да гарантират сигурността на полицаите
Коментари Харесай

ВМРО ще гарантира сигурността на полицаите със законови промени

ВМРО обмисля законодателни промени, които да подсигуряват сигурността на служителите на реда при осъществяване на техните отговорности. Поводът е зародилото неотдавна напрежение сред роми и чиновници на реда в Ботевград.

Кметът на сливенското село Чокоба Руси Ненчев е някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи. Иска повече права и за локалната власт и за служителите на реда.
След протеста в Ботевград: Кой е жертвата – ромите или служителите на реда Дебат сред Николай Радулов и Илия Илиев
Миналата година при серия грабежи в селото домът на кмета също бил обран. Затова почнал да патрулира. „ Оттогава се нагнети една страхова невроза и по този начин разсъждават -след като в кмета влязоха,какво остава в нас”, разяснява Ненчев.

След безредиците в Ботевград вицепремиерът Красимир Каракачанов зави, че ще упорства " в законите да бъде вкарана неприкосновеността на служителите на реда като непроменяемо право ".

„ Защото когато се случи нещо такова изскачат стотици правозащитни организации тези, в интерес на тези, които нарушават публичния ред имат права, които би трябвало да бъдат спазвани и се стигна до тези вълнения като в Ботевград”, съобщи Александър Сиди, народен представител от Оперативна програма, Вътрешна македонска революционна организация.

Александър Кашъмов от стратегия " Достъп до информация " разяснява, че отбраната на служителя на реда минава през положителното му образование, положителното приготовление на интервенции, отваря вратите пред злоупотреби.

В Чокоба кметът продължава да патрулира и записва всички съмнителни лица.

Засега концепцията за законодателна смяна не облечена в съответни текстове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР