ВМРО - Българско национално движение няма да подкрепи никакво предложение

...
ВМРО - Българско национално движение няма да подкрепи никакво предложение
Коментари Харесай

Контрера: От известно време ДБ срамежливо подхвърлят идея за поскъпване на билети и карти в София

ВМРО - Българско национално придвижване няма да поддържа никакво предложение за увеличение на цените на абонаментни карти и билети. Това написа в профила си във Facebook общинският консултант Карлос Контрера.

„ От известно време Демократична България срамежливо подмятат сходна концепция. Кметът Терзиев е декларирал през днешния ден, че за нарастването на заплатите в транспортните оператори с 15% парите ще бъдат открити, в това число от продажба на карти и билети. Правя заключението, че евентуално има поради нарастване в броя на продажбите, т.е. на пасажерите. Можем да гадаем това ли е. Лично аз съм песимист, че през 2024 година ще има сериозен растеж в броя на продадените карти и билети. Вероятно може да чакаме с 3-4 млн. лв. повече, само че до там “, написа той.

Дефицитът при 15% нарастване на заплатите е близо 40 млн. лева, прецизира Контрера.

За 2023г. продадените карти и билети от ЦГМ възлизат на към 100 млн. лева

„ Това значи, че без да се обезпечи финансиране от бюджета на София, сметката няма да излезе. Обръщам внимание, че към началото на март 2024 година към момента няма план за икономическа рамка на превоза. А превозът е сектор на „ Спаси София “, заместник-кметът по превоз и градска подвижност е тяхно предопределение. Защо към момента нямаме плановете? Кога имат намерение да кажат по какъв начин ще финансират системата и ще се оправят с недостига от към 40 млн. лева? Само с фейсбук не става, спасители! “, приключва общинарят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР