Вместо с облачни архитекти, блокчейн инженери и киберексперти бъдещето на

...
Вместо с облачни архитекти, блокчейн инженери и киберексперти бъдещето на
Коментари Харесай

„Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: Да живее кюмюрът – бъдещето на държавата!

Вместо с облачни архитекти, блокчейн инженери и киберексперти бъдещето на България е крепко обвързвано с пътищари, зърнари и въглищари. Правителството потушава митингите им, като им кляка.

Така стана и с последния протест – на безконечните носители на аления напредък – миньорите. Да живее кюмюрът!

Остана една гола, изнасилена евростратегия да потръпва от есенния студ някъде по автомагистралите. А цивилизованият свят ще продължава да си забива кабърчето на картата на Европа някъде сред Раднево и Бобов дол.

Миньорските лица са ярки и непресторени. Те са набраздени от ужаса да не им вземат хаспела и вагонетката не тъй като търсят на баницата мекото и на работата лекото. А тъй като не им споделят гоблени ли ще шият, като затворят мините, ластици на гащи ли ще навървят.

А това се прави по остарялата традиция – решения да се взимат и закони да се коват на мрачно и скришно от съответния отрасъл.

Но кой наднича зад въглищарите?

Пеевски беше включен в листата „ Магнитски “ дружно с неговия „ прокурист “ в „ мариците ” Илко Желязков. Затова „ основният договарящ ” подлага на критика държавното управление, че не резервира работните места в комплекса и се кълне, че ще следи да няма „ неволни “ неточности. Докато в Раднево и Гълъбово хората натрупат сажди и токсини в дробовете си.

В Кюстендил и Перник също мъчно поемат мирис. Последно – 100 000 лв. санкция за Топлоелектрическа централа „ Бобов дол. От началото на 2022 година досега санкциите за Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “, зад който наднича Ковачки, са за 704 000 лв.. Изпълнителният шеф на централата Любомир Спасов изяснява, че за последното нарушаване ТЕЦ-ът не носи виновност, защото мощното запрашаване се е получило поради неочаквани пориви напразно.

Хората се смеят иронично, само че управляващите го одобряват насериозно. От тоя вятър завет няма – корпоративният избор изключително на локални избори е скъп.

Освен политически спекуланти, олигарси и корумпанти зад палатките на автомагистралата надничат и двата синдиката. Те са огромни бранители на членовете си – поради членския импорт. Но бягат през глава, когато ножът опре до кокала –въпросът за така наречен „ обективен преход “. Те не се постараха да обяснят на служащите разновидностите за бъдещето на техните деца. Двата синдиката се пробват да се вършат на медиатори, само че не помнят, че медиаторът постоянно е самостоятелен и безпристрастен, а те са водачи на една от страните.

Защо не кажат, че не фон дер Лайен и не Денков ще унищожават „ мариците ”. Това ще направи пазарът дружно с отговорността към бъдещето на планетата, измерена през цени на въглищните квоти за замърсяване. Профсъюзите вместо да чакат бездейно, трябваше малко по малко да убедят миньорите да наклонен настрана от рудниците. За да схванат, че модерното развиване няма да клекне смирено до палатките им.

А колелото се движи. С една трета е спаднало производството на сила от въглища за първите 9 месеца на годината по отношение на същия интервал на 2019 година. Това се дължи на чисто пазарни фактори, без страната да се е месила изобщо. Ангажиментът за 40% понижение след 3 години е доста евентуално да бъде изпълнен предварително. И гласуваното от предходния парламент предоговаряне да бъде безусловно обезсмислено.

И, о, знамение! Всичко това работи добре на цените на тока. Тази година са към 4 пъти по-ниски от предходната. От март насам не се изплащат гласуваните обезщетения за промишлеността просто тъй като междинната месечна цена не надвишава 200 лв. за мегаватчас. А България и сега изнася електрическа енергия за всичките си съседи с помощта на новите чисти и конкурентни мощности. Защото произвеждаме 50% повече от нужното да се топлим и да си светим.

Лошото е в това, че Бойко и Пеевски са добре. Те евентуално са заложили и последващи сходни рецесии. Просто не могат да позволен обществото да схване Денков като първокласен министър председател и държавното управление като работещо.

Тяхната мощ е в хлебеца и кюмюреца.

Заглавието е на редакцията на ДЕБАТИ.БГ.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР