Вместо предложения за по-добро днес и утре на гражданите и

...
Вместо предложения за по-добро днес и утре на гражданите и
Коментари Харесай

Пендаровски: ВМРО-ДПМНЕ готви изолация и капан за Северна Македония

Вместо оферти за по-добро през днешния ден и на следващия ден на жителите и страната, ВМРО-ДПМНЕ рециклира политическите решения, довели РСМ до изолираност и капан.

Това съобщи президентът на Северна Македония и претендент за втори президентски мандат Стево Пендаровски от Социалдемократическия съюз (СДСМ).

„ Нека бъдем почтени, има ли съображение някой от нас, които си спомня режима, да се надява на друго държание от страна на партията, която провежда принудително навлизане в Народното събрание? Партията, която не се извини на жертвите и на целия народ поради това позорно действие, само че афишира прошка за бандитите, които бяха подготвени да убиват единствено за политическите си ментори, с цел да останат на власт. Те направиха страна, в която имаше политически пандизчии и публицисти в пандиза. ” - сподели Пендаровски.

„ Първо, в опит да бъдат манипулирани жителите, тяхното отношение към интеграцията ни в НАТО претърпя невиждана промяна. Лично чухме от техния претендент за президент, че интеграцията в НАТО е значима за стабилността на страната, а същият човек преди 4 години изиска наказателна отговорност за подписалите Преспанския контракт. Партията, която поддържа Гордана Силяновска, не сподели нито дума за тази политическа дупка, смятайки, че сме не запомнили острите рецензии и тежките персонални обиди, отправени към всички нас, които поддържаме това съглашение. За да бъде парадоксът още по-голям, висши представители на тази опозиционна партия повярваха на личната си агитация и две години след приемането на Преговорната рамка към момента не знаят какво написа в нея: а точно, че цялото европейско законодателство ще бъде преведено на македонски език, който ще бъде един от формалните езици в Европейски Съюз. Искат да забравим, че през септември предходната година се случи подписването на съглашението с Фронтекс, което подписахме и на македонски език. “ - добави Пендаровски.

В тази връзка той акцентира, че по този начин нареченото предложение на ВМРО-ДПМНЕ за " отблокиране на европейския път " е да се предоговори преговорната рамка със Съюза, макар че всички високопоставени представители на Европейски Съюз споделят, че договорката е дефинитивна.

„ Високопоставен представител от сестринската им партия от Германия, след диалог с тях, сподели, че е уверен, че те ще гласоподават за конституционни промени. А те отново всеки ден повтарят, че няма да позволен конституционни промени под български диктат. ” - заключи Пендаровски. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР