Вместо делото на Раковски, децата ни днес изучават полово възпитание

...
Вместо делото на Раковски, децата ни днес изучават полово възпитание
Коментари Харесай

Каракачанов: Вместо Раковски, децата ни изучават полово възпитание и кое било момче и кое момиче

 Вместо делото на Раковски, децата ни през днешния ден учат полово образование и кое било момче, кое било момиче, разяснява още министърът на защитата. Това сподели вицепремиерът и боен министър при започване на конференцията, която се организира във Военната академия, която носи името на Георги Стойков Раковски по повод 200 години от рождението му, съобщи " Novini.bg ".

Водещ на конференцията е началникът на Военната академия и ръководител на Инициативния комитет за национално отбелязване на годишнината от рождението на Георги Раковски генерал-майор доктор Груди Ангелов.

В конференцията посредством видеоконферентна връзка ще се включат и представители на локалната власт, членове на Инициативния комитет, които ще показват идните събития и действия, отдадени на живота и делото на Раковски.

" За страдание в последните години делото на Раковски се оказа позабравено. Неговото дело просто не се вписваше в дневния ред, а за какво не се вписваше? Не се вписваше в политическата ни обстановка, тъй като по времето на комунизма Раковски няма по какъв начин да бъде толкоз превъзнасян, защото той е подлагал на критика съветския империализъм по това време. Така че няма по какъв начин да е бил обичан по това време ", показа Каракачанов.

,,Беше премълчаван, последните години остана на назад във времето, тъй като взехме решение да си търсим нови кумири, да си ги принесем от чужбина. Превъзнасяме измислени герои. Ако не беше Раковски, нямаше да го бъде и Левски, тъй като Левски усвоява неговите хрумвания, които са революционни за това време``, добави той.

" Ако го съпоставим с други български революционери, може да се каже, че Раковски е най-пълно построеният облик. Той не е единствено човек, който написа тактика, освен основава легиите, с които да освободи България, само че е и човек, който се занимава с журналистика и история. В неговата журналистика ще видите доста зряла мисъл, тъй като той доста тъкмо проучва балканската политика и политиката на огромните страни по това време ", сподели още военният министър.

По думите му легиите на Раковски са въплъщение на общобългарската концепция. " Той е всестранно развита персона, тъй като има ползи във всевъзможни области. Дълго време е образец за генерации български революционери. Така че кумири си имаме, нямаме потребност да си внасяме отвън``, акцентира още веднъж министър Каракачанов и изрази вяра някой ден да бъде изработен сериал за живота и делото на Георги Раковски, вместо да се излъчват непознати продукции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР