Вместо да се срине, Русия се превърна във фокусна точка

...
Вместо да се срине, Русия се превърна във фокусна точка
Коментари Харесай

Asia Times: Америка няма план Б за Украйна, освен още война

Вместо да се срине, Русия се трансформира във фокусна точка за метаморфоза на световните вериги
Външнополитическият естаблишмънт на Съединени американски щати заложи доверието си в унижаването на Русия, като избута границите на НАТО до няколкостотин километра от Москва, като в същото време смазва стопанската система на Москва посредством наказания, написа.

„ Тя извади всяка машинация, която има с европейските държавни управления, мобилизирайки своя легион от публицисти, мозъчни тръстове и стипендирани политици, с цел да предизвикват украинската прокси война, с желанието да унижат съветските въоръжени сили и в последна сметка да наложат промяна на режима в Русия.

Посланието на най-изтъкнатите участници – някогашни членове на кабинета с портфейли на защитата и националната сигурност – е, че НАТО към момента е решен да завоюва непременно. „ Въпросът е дали Русия може да генерира стратегически запаси “, сподели един докладчик, „ Нейният офицерски корпус е с 50% бройка и няма дълбочина на подофицери “.

„ Руснаците понасят големи загуби от 25 000 до 30 000 на месец “, добави някогашният чиновник. „ Те не могат да поддържат волята си да се бият на бойното поле. Руснаците са покрай точката на пробив. Могат ли да устоят на националната си воля? Не и в случай че фалшифицираните избори [на Владимир Путин този месец] бяха някаква индикация. Тяхната стопанска система е в действителност уязвима. Трябва да удвоим глобите и финансовата възбрана на доставките, достигащи до Русия. Руснаците имат облик на Потьомкин за мощ.

Всичко нагоре е явно погрешно и известно, че е погрешно от въпросния докладчик. Идеята, че Русия взема 25 000 до 30 000 жертви на месец, е нелепа. Артилерията дава към 70% от жертвите и от двете страни и по всяка оценка Русия изстрелва пет или 10 пъти повече снаряди от Украйна. Русия деликатно заобикаля фронталните офанзиви, с цел да резервира жива мощ ”, написа още изданието.

Най-важният факт за преизбирането на Путин е, че 88% от руснаците гласоподаваха, доста по-висока изборна интензивност, в сравнение с в която и да е западна народна власт. Руснаците може да не са имали огромен избор за претендент, само че са имали избор да гласоподават или не. Огромната изборна интензивност е в сходство с рейтинга на Путин от 85% съгласно самостоятелното изследване на Левада.

Вместо да се срине, Русия се трансформира във фокусна точка за метаморфоза на световните вериги за доставки и тяхното финансиране, а нейната стопанска система пораства, вместо да се свие на половина, както президентът Байдън даде обещание през март 2022 година

Русия създава някъде сред четири и седем пъти повече артилерийски снаряди от Украйна. Противовъздушната защита на Украйна е изтощена, защото старите противовъздушни ракети от руската епоха бяха изстреляни, а запасите на НАТО от ракети Patriot понижават.

Русия има изобилен ресурс от огромни бомби от руската ера, оборудвани с евтини системи за ориентиране, стрелящи тъкмо по украински цели от съветски самолети, стоящи на 60 благи (96,5 километра) от тях. С пет пъти популацията на Украйна, Русия печели войната на безсилие.

Друг докладчик на срещата през уикенда осъди немския канцлер Олаф Шолц и други европейски водачи, че се тревожат прекалено много за „ нуклеарния предел “ – точката на ескалация, след която Русия може да употребява нуклеарни оръжия. Той изиска Германия да достави на Украйна своята крилата ракета с огромен обхват Taurus с обхват от 1000 километра и двустепенна бойна глава, подобаваща за заличаване на съществена инфраструктура.

„ Висши офицери от немските военновъздушни сили  предишния месец разискаха потреблението на 20 от ракетите Taurus за заличаване на Керченския мост, свързващ Крим с континенталната част на Русия, в диалог, скрито записан и оповестен от съветски медии. Разговорът също по този начин разкри наличието на стотици английски и различен личен състав на НАТО на място в Украйна.

Пренасянето на войната в родината на Русия и унищожаването на съществена инфраструктура е един от методите за трансформиране на прокси войната с Украйна в обща европейска война. Друг е да се разположат бойци на НАТО в Украйна, нещо, което френският президент Еманюел Макрон посочи (но съвсем несъмнено не има намерение да прави) ”, показва Asia Times.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР