Вместо да се справи със създадения от екоминистъра водевил ,

...
Вместо да се справи със създадения от екоминистъра водевил ,
Коментари Харесай

Национална сигурност: Защо Борисов си затваря очите за Ревизоро?*

Вместо да се оправи със основания от екоминистъра водевил, министър председателят реши, че му е по-приоритетно. Даде пояснение, че от дълго време не бил виждал депутата Делян Пеевски и не са нито политически, нито бизнес ортаци с него, каквото е изказванието на президента.
Не знам кой от премиерските гениални съветници е подвел Бойко Борисов като му е пробутал тезата за контраофанзива, с която блесна на брифинга на НОЩ, само че незабавно би трябвало да го уволни. Твърдението че Борисов, че също може да упрекна Румен Радев в орталък с Васил Божков провокира голям брой реакции, само че не такива, на които се надява министър председателят. Провалът е изключително забележим в обичаното място за изяви на Борисов – Фейсбук. Там неговото изявление, излъчено към 11:00 часа на 7 януари, се радва към 18:00 часа на същата дата на утвърждението на 1 400 почитатели. във Фейсбук е от 14:00 часа - за четири часа тя е събрала поддръжката на 3600 души.
Министър-председателят настойчиво си затваря очите и ушите за телевизионните и епистоларни изяви на своя министър на околната среда и водите. Но колкото повече отсрочва решението си по отношение на Емил Димитров, толкоз повече ще се разраства тази пробойна в кораба на властта, който едвам удържа другите дупки в корпуса си.
От лятото насам върви сериалът ще има ли или няма да има водна рецесия в Бургас. Преди три месеца министърът на екологията " избухна " с трагична констатация, че Бургас няма да има вода след някой различен месец. В сряда " Хидрозоро ", както към този момент го назовават из обществените мрежи, още веднъж ни сервира, който този път застигна Варна. Отново сподели, че всички от изпълнителната и локалната власт го саботират. Той е самичък против тях. Този път министър председателят не го привика за пояснения. На Димитров дадоха отговор шефовете на ВиК Варна и Бургас и регионалния шеф на Варна. Реагираха остро и с една дума дадоха да се разбере, че рецесия няма, а вода има най-малко до края 2022 година Областният шеф Пасев непосредствено съобщи, че дейностите на министъра са от политически подбуди. На собствен ред Емил Димитров отговори с документално заявление и ги упрекна, че те лъжат.
Сега гледаме 3 сезон от този сериал, а режисьорът му е прикрит в сенките, неизвестен за необятната аудитория. Не мога да си отговоря на въпроса за какво темата/сериалът се подценява от всички фенове – общество, медии, парламент, министър-председател, президент, проверяващи органи и най-много службите за сигурност. Някак си тази история седи като декор на другите събития в страната ни, която последователно се трансформира в гротеска с помощта на бездействието на институциите, призвани да я пазят.
на Министерски съвет от 20 юли 2009 година дефинира стратегическите обекти и действия, които са от голяма важност за националната сигурност и които са част от сериозната инфраструктура. Документът съдържа лист на стратегическите обекти и действия от голяма важност за националната сигурност, който е разграничен браншове. Първият обгръща земеделие и храни, вторият - екология, а третият - водните запаси. Фактът, че водните запаси са изведени настрана от екологията акцентира смисъла на този естествен запас за националната ни сигурност. Ето и текстът във въпросното разпореждане:
" III. Сектор " Водни запаси "

1. Стратегически действия:

1.1. Осигуряване на питейна вода;

1.2. Контрол на количеството на водните запаси;

1.3. Мониторинг на качеството на водата.

2. Стратегически обекти:

2.1. Язовири с национално значение за питейното водоснабдяване, в това число: а) язовир " Искър " ; б) язовир " Кърджали " ; в) язовир " Студена " ; г) язовир " Ивайловград " ; д) язовир " Асеновец " ; е) язовир " Огоста " ; ж) язовир " Панчарево " ; з) язовир " Христо Смирненски " ; и) язовир " Батак " ; к) язовир " Арда " ; л) язовир " Цонево " ; м) язовир " Йовковци " ; н) язовир " Камчия " ; о) язовир " Боровица " ; п) язовир " Ясна поляна " ; р) язовир " Среченска бара " ; с) язовир " Бели Искър " ; т) язовир " Тича ". "
Недоумявам по какъв начин по този начин към този момент повече от половин година отрасловият министър твърди, че няма вода за 1/3 от жителите на България като понякога се отмята от думите си. Сочи за отговорни министри, техни заместници, началници на кабинети, кметове, регионални шефове, ВиК сдружения. Едно на ръка, че към този момент всички се питат кой споделя истината - " Хидрозоро " или всички останали, само че по-важното е, че никой не повдига въпросът дали е застрашена националната ни сигурност?! Всички язовири, които той изрежда като проблеми при всяка негова изява, са в листата с обектите от голяма важност за националната ни сигурност. Затова всички виновни лица са длъжни да дадат отговор.
Ако министърът на екологията лъже, то тогава би трябвало да дава отговор на обвинявания за измама или вредителство съгласно Наказателния ни кодекс в частта за закононарушения, ориентирани против републиката. Може подбудите му да са подбудени от непознати ползи да вземем за пример. Въобще тук може много да се разгърне човек откъм версии. Ако пък другите са отговорни, то тогава те би трябвало да бъдат подведени под отговорност по надлежния ред.
Има и вид, в който министърът да е " burnout " от напрежение и да не е съответен да извършва отговорностите си.
Но къде е министър-председателят Бойко Борисов в този проблем? Той като най-висшестоящият в изпълнителната власт разумно също носи отговорност. Почти всички служби отпред с Държавна организация разузнаване, ДАНС, Министерство на вътрешните работи и защитата са на директното му послушание.
Може да остават месеци до изборите и при естествени условия политически да не е рационално за смени в кабинета в последния миг, само че в този случай всяко безучастие към този момент стартира да наподобява на деяние против държавния интерес.
Автор: Добринка Златкова
Заглавието е на редакцията!
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР