Вместо да пускат смъртоносни бомби, военните самолети биха могли да

...
Вместо да пускат смъртоносни бомби, военните самолети биха могли да
Коментари Харесай

Самолети възстановяват обезлесени гори с бомби-фиданки - slava.bg

Вместо да пускат смъртоносни бомби, военните самолети биха могли да основават живот. Много дейно залесяване може да бъде осъществено с бомби с разсади, а за задачата могат да бъдат употребявани военни самолети – както нови, по този начин и ремонтирани остарели.

Обезлесяването в международен мащаб се разраства от ден на ден. Белите дробове на планетата изнемощяват от ден дневно. Все по-трудно е да се садят дървета на ръка и не можем да наваксаме изгубеното.

Интелигентна бомбардировка с фиданки:

Използвайки остарели военни самолети, можем да засаждаме близо милиард дървета годишно. Тези самолети ще употребяват „ бомби-фиданки “, с цел да залесят горски площи, оголени в резултат на законна и противозаконна сеч. Самолетите могат да доближат доста отдалечени региони, в това число и пустини. По този метод саденето на ръка няма да е толкоз витално значимо и належащо, както е в този момент, и дефицитът на хора няма да е проблем.

Вече има създадена стратегия за авио-залесяване с някои от най-бързорастящите дървесни типове, които порастват с по 3 метра годишно. Тези дървета могат изцяло да компенсират отрицателните резултати от обезлесяването в границите на няколко години.

Каква е технологията?

Използвани и изведени от употреба товарни военни самолети в началото основани, с цел да пускат мини, ще бъдат преустроени в залесители. Самолетите ще пускат конусовидни фунии, цялостни с почва и фиданки. При стартирането им, конусите ще се забиват в земята на такова разстояние един от различен, каквото би било дистанцията при засаждане на ръка. Бомбата-фиданка не експлодира при удара в земята, а се забива и обвивката й се разгражда с течение на времето. В обвивката се съдържа известно количество тор и задоволително влага, които подсигуряват, че дървото ще успее да се вкорени.

Самолетите могат да пускат повече от 3 000 фунии в минута, почти по 900 000 дневно. Така горите ще бъдат възобновени за доста по-кратко време, в сравнение с в случай че садим дървета на ръка.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО ТУК!!!
Източник: Sunnyskyz.com
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР