Вместо да пишат декларации, да се разберат за нов състав

...
Вместо да пишат декларации, да се разберат за нов състав
Коментари Харесай

Крум Зарков към депутатите: Вместо да пишат декларации, да се разберат за нов състав на ВСС

Вместо да пишат заявления, да се схванат за нов състав на Висш съдебен съвет . Това посъветва ръководещото болшинство от ефира на предаването „ 120 минути “ някогашният правосъден министър в служебния кабинет Крум Зарков.

„ Бързо или постепенно – аз не мога да преценява, само че беше ясно, че господин Гешев не можеше да остане на поста основен прокурор до края на мандата си. Знаех го още от 2022 година Процедурата може да се е сторина на някого бърза, само че това си беше един дълъг и непосилен развой, който продължи цели две години и половина “, сподели той.

Това разгласи Зарков в профила си във Facebook

Крум Зарков е безапелационен, че законът, които тежеше като воденичен камък на шията на България, към този момент е признат и даже се ползва. Той се смущава от това, че постоянното държавно управление е доста друго . „ То би трябвало да дава някаква вероятност и резистентност на поетите задължения в бранш правораздаване. За страдание обаче болшинството зад постоянния кабинет е съществено разтърсено и аз се тормозя това да не се отрази на правосъдната промяна, която стартира служебното държавно управление “, акцентира той.

Бившият правосъден министър разяснява също по този начин легитимността на избирането на Борислав Сарафов за краткотрайно изпълняващ длъжността основен прокурор. Според него изтеклият мандат на Висш съдебен съвет прави решенията на този орган нелегитимни. Той предвижда даже държавна рецесия, подбудена от тази в правосъдната система на страната.

Много са сюжетните линии към основния прокурор, които се преплитат през последните седмици, добави той

Делян Пеевски добре си играе играта , тъй като той има интерес да изгледа като водеща фигура по тази тематика. И те му дават този терен, тъй като нямат съответни предложение “, разяснява той концепцията на ПДС за правосъдна промяна.

Вижте какво още сподели той за фигурана на новия основен прокурор във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР