Вляво - редник Андрей Новаков от батареята в Шумен. Вдясно

...
Вляво - редник Андрей Новаков от батареята в Шумен. Вдясно
Коментари Харесай

94-ият по влияние евродепутат в Брюксел стана редник Андрей Новаков в Шумен

Вляво - редови войник Андрей Новаков от батареята в Шумен. Вдясно евродепутатът Андрей Новаков в Европарламента в Брюксел до бюста на банкера-политик Атанас Буров - доброволец в Балканската война. От 2018 година по самодейност на Новаков в Европарламента има пространство, кръстено на Атанас Буров.
35-годишният мъж е единственият българин в класацията на 100-те най в Европарламента в компанията на Манфред Вебер и Роберта Мацола

Мотивът му да влезе в казармата - да възпита егото си и да добие умения за работа в екип

 

 

Андрей Новаков – 94-и в класацията на 100-те най-влиятелни депутати в Европарламента (от общо 705) на платформата EUmatrix заряза Брюксел и стана елементарен редови войник в шуменската казарма.

За това той жертва дълго отглежданата си и грижливо поддържана брада и егото си. 

В Брюксел той живее в апартамент чартърен към 50 кв.м. В Шумен спалните пространства са в панелна постройка за цялата батарея от 40 души. Редниците живеят по двама в стая с баня и тоалетна. Имат по едно легло и едно шкафче. Всичко е много амортизирано. 40-те души употребяват една пералня. 

В Брюксел Новаков обича да яде телешко - там са много положителни в готвенето му. В казармата има фасул, леща, кюфтета по чирпански, кашкавал пане, пилешка чорба. Разполага с 12 лева за храна дневно, с които си купува ястия от гарнизонния стол.

Дневният режим е непоколебим

Сутрин става в 5:30, първият строй е в 5:55, следва физическа подготовка – 35 мин., след това занятия, сглобяване и демонтиране на автомат Калашников (целта е 11 сек.), строева подготовка вечерта по мрачно. Отбой в 22.20, след това тъкмо 470 мин. сън. Яко маршируване, тичешком марш, легни, стани. Командирите са по-млади от Андрей - на по 22-23 години, а той е на 35, само че извършва без мрънкане, тъй като по този начин би трябвало.

" Исках да потисна егото си и да придобия опит от работа в екип ". Така Новаков изяснява претекстовете си да влезе непринудено в казармата. Работа в екип е и главното наличие в образованието в школите за водачи по света, само че евродепутатът е избрал по-бруталния вид, където няма мърдане. Вече е командвал самичък взвода в продължение на 4 дни под управлението на професионалните военни, тъй че първият опит е насъбран.

" Обмислям го от 2019, коронавирус ме спря, след това изборите. Правя го за себе си, желая да изкореня егото си – тук това става още на първия ден, сега, в който стъпиш в поделението – обръснаха ми брадата. Ако един сбърка, санкционират целия взвод. Излязох от зоната си на комфорт. Но желая да придобия и познания, желая да видя нещата от вътрешната страна. Когато гласоподавам бюджет да вземем за пример да мога да задавам верните въпроси.  Всеки ден четем сводки от войната, предлагам го на всеки мъж, пък и на дамите ", изяснява Новаков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР