Влошената икономическа ситуация в света принуди Amazon да започне големи

...
Коментари Харесай

Кризата: Amazon предприе мащабни съкращения


Влошената икономическа обстановка в света принуди Amazon да стартира огромни съкращения
(снимка: Amazon)

Гигантът в електронната търговия Amazon беше заставен да стартира огромно редуциране на личния състав, което по неофициални данни може да засегне до 10 000 души в разнообразни подразделения на компанията.

В документално послание към чиновниците изпълнителният шеф Анди Джаси призна, че съкращенията ще продължат при започване на идната година. Amazon, по неговите думи, е в развой на образуване на нов годишен проект, до момента в който управлението прави оценка нуждата от по-нататъшно понижаване на личния състав.

Всички отдели и чиновници, наранени от съответните решения, ще бъдат известени при започване на 2023 година, прецизира Анди Джеси в писмото си, на което се базира CNBC. Веднага откакто проектът за по-нататъшни съкращения бъде утвърден, директните ръководители ще дават детайлности на своите подчинени.
още по темата
Анализът на представянето на бизнеса на Amazon тази година е възпрепятстван от компликациите в цялата стопанска система и предходния стадий на интензивно набиране на личен състав. Съкращенията към този момент са засегнали звената на Amazon, свързани с книги и устройства, както и кадровите структури и редица инженерни позиции.

Вече е известно, че през идната година Amazon ще продължи да редуцира личен състав в магазините си, а също и административен личен състав. Компанията е подготвена да даде всевъзможен тип поддръжка на уволнените чиновници, в това число всички нужни заплащания и помощ при намиране на нова работа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР