Влошаването на продоволствената ситуация в света в резултат на украинската

...
Влошаването на продоволствената ситуация в света в резултат на украинската
Коментари Харесай

Проблемите с недостиг и производство на храни ще засегнат и Европа

Влошаването на продоволствената обстановка в света вследствие на украинската рецесия, водещо както до дефицит на първични материали, по този начин и до повишаването им, се чака през 2023 година и това заплашва да усили броя на гладуващите с над 13 милиона

За това предизвести Максимо Тореро, водещ икономист в Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации (FAO), в изявление за вестник La Stampa.

По-специално, той съобщи, че популацията на бедните африкански страни е най-уязвимо, само че проблемите с производството на храни ще обиден и Европа.

През 2019 година, преди пандемията от ковид, 690 милиона души в света са гладували. На идната година тази цифра набъбна до 811 млн. През 2022 година, съгласно организацията, единствено обстановката с военните интервенции в Украйна ще изведе оттатък тази линия още 13-15 млн. души.

Междувременно италианският външен министър Луиджи Ди Майо се притеснява, че в случай че зърното не се изнасе от украинските пристанища в Африка, може да избухнат нови войни, ще има нови...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР