Влошаване на времето може да забави спасителната операция по издирването

...
Влошаване на времето може да забави спасителната операция по издирването
Коментари Харесай

Близки на издирваните 7 българи казват, че са оставени без никаква информация

Влошаване на времето може да забави избавителната интервенция по издирването на изчезналите пасажари от пламналия ферибот в Гърция.

7 българи не престават да са в неопределеност. Техни близки и родственици към този момент са пристигнали на пристанището в Корфу. Температурата на кораба към момента е прекомерно висока, а пожарникари се пробват да доближат до по-ниските равнища, обявиха от външно министерство за,,По света и у нас. "

Близки на един от търсените водачи Димитър Грънчаров вземат решение сами да стартират издирвателна акция. Синът му е отпътувал в Гърция, с цел да търси повече информация на пристанището в Корфу. Съпругата на Димитър споделя, че мъжът ѝ към този момент е преживявал един път сходен огнен пъкъл при пожар в дома им и се надява и този път да е имал шанс.

" Той го е претърпял веднъж и знам, че ще се оправи с всевъзможни трудности постоянно е успявал да се оправи и никой не може да ме убеди в обратното…синът му израсна без него, той е постоянно по пътищата ", сподели Елена Грънчарова, брачна половинка на Димитър Грънчаров.

Елена не изключва по време на пожара Димитър да е помагал на бедстващите пасажери.

" Това, че не получавам информация, мен това ме унищожава тотално, не знаем, това е същинско изтезание. Знам, че се е качил и повече никаква информация, нито дали е по палубите или по каютите, не знам, дали е по камионите, знам, че не седи на едно място, той непрекъснато се движи и е някъде там ", съобщи Елена Грънчарова.

За липса на информация повече от трето денонощие споделя и Асен Христов, който е братовчед на различен от изчезналите българи Васил Асенов, който също е водач на камион. И тук околните се пробват сами да намерят информация, само че попадат единственто на клюки.

" Виждали са го по малкия екран, бил е в болница в Солун, бил е в болница в Киркира в Корфу. Всички тези неща ги проверихме, доколкото можем. Нищо значително и значимо, няма такова нещо. Такъв човек няма ", съобщи Асен Христов, братовчед на Васил Асенов от Разлог.

" Звъниме по централите в лечебните заведения. В Солун 10 лечебни заведения, В Киркира 3 лечебни заведения, не приказват британски. "

" Защо от компанията никой не се обади да каже две думи, да има телефони, ние ги знаем телефоните. Никой не се обади, никой не подвига. "

Близки и родственици на Васил се надяват мъжът да бъде открит, в случай че бъде засечен мобилният му телефон.

От Министерството на превоза обявиха, че информация по случая може да дава щабът, образуван към външно министерство.

" Всичко, което се води като връзка с тяхното министерство на корабоплаването и островната политика, което е отговорно за спасяването като информация, доказана, се свежда до жителите, което е непотвърдена информация ние не може да го сведем, тъй като ще всеем суматоха ", съобщи Стоян Новаков, заместник-министър на превоза.

От външно министерство настояват, че са в контакт с околните на търсените. Оттам обявиха, няма българи, които да са настанени в гръцки хотели. Почти всички към този момент би трябвало да са се прибрали в България, а някои от оживелите са решили да продължат пътя си към Италия.

" Интубираният наш съотечественик, който е в болница е нормализиран, само че оставата под лекарско наблюдаване. Другият наш съотечественик, който е настанен в болница е напуснал непринудено лечебното заведение ", съобщи Митко Димитров, шеф на пресцентъра на Министерство на външните работи.

Спасителната акция продължава. Очаква се следствието на случая да се форсира, когато температурата на кораба спадне и достъпът бъде безвреден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР