Един от шофьорите, оцелели в огнения ад на гръцкия ферибот

...
Един от шофьорите, оцелели в огнения ад на гръцкия ферибот
Коментари Харесай

Абсурден казус: КАТ глоби шофьор от ферибота, след като документите му изгорели в пожара

Един от водачите, оживели в огнения пъкъл на гръцкия ферибот е санкциониран от полицията в Пловдив, тъй като не е опазил документите си. До неуместната обстановка се е стигнало, откакто чиновниците на КАТ не са разкрили името му в листата на избавените българи. От Външно министерство обаче настояват, че мъжът е попадал в листата.

Шофьорът от пловдивската компания отишъл в КАТ- Пловдив, с цел да си извади нова шофьорска брошура. Там попълнил бланка, в която обяснил, че е останал без документа поради пожара на ферибота.

При което беше ми казано, че би трябвало да ми бъде написан акт или да показва документ от противопожарна работа или надали не от " Грималди ". Викам " скърбя няма по какъв начин да отида до Гърция, от компанията приемате ли документи, че съм неин чиновник и документите са ми изгорели ", вика " не, не става и би трябвало да ви съставим акт, както си е реда ", изясни чиновник в транспортната компания.

Мъжът заплатил санкция от 30 лв. поради изчезналата брошура.

И си платих съответната сума за вадене на шофьорска брошура, като малко по-късно, когато се събрахме във компанията разбрах, че сътрудник от Смолян са му издали книжката без да заплати нищо и то за няколко часа, добавя служителят.

От Областната дирекция на полицията обясниха, че водачът на пловдивската компания не е попадал в подадения им лист. От Министерство на външните работи обаче обявиха за Българска национална телевизия, че името на мъжа не е пропуснато.

Според притежателя на компанията-превозвач, КАТ- Пловдив няма виновност за нелепата обстановка.

Това е цялостно безумство какъв е този спешен щаб описът го има от деня преди да се приберат момчетата, преди да тръгне рейса от Гърция. Този лист не е публикуван по Министерство на вътрешните работи, по отделите, където популяризират документи, сподели Илиян Филипов- притежател на транспортна компания.

Според Илиян Филипов сега най-важното е избавените български водачи да се снабдят с нови документи, тъй като имат потребност от работа и финансови средства.

Аз запитвам какво прави страната глобяваме хората, които едвам едва ги спасихме на кораба, ние ги глобяваме. Това обикновено ли е?, пита мъжът.

От полицията в Пловдив обясниха, че когато публично получат данни, че водачът попада в листата, сумата от санкцията ще му бъде възобновена.

Екип на БНТ-Пловдив
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР