Влошава се състоянието на бившия президент на Украйна Петро Порошенко,

...
Влошава се състоянието на бившия президент на Украйна Петро Порошенко,
Коментари Харесай

Състоянието на Петро Порошенко се влошава заради COVID-19

Влошава се положението на някогашния президент на Украйна Петро Порошенко, който се болести с ковид в края на септември. Той е постъпил в болница.

Съпругата му заяви, че има тежко инфектиране и на двата бели дроба и мощен дефицит на О2 в кръвта. По думите ѝ някогашният държавен глава, който е и диабетик, има мощна воля и следва медицинските наставления.

" Той има двустранна пневмония, в болница е. Лекарите даже не могат да го изследват, с цел да проследят положението му и хода на заболяването “, сподели Марина Порошенко в изявление за украинска телевизия.

Една от дъщерите на някогашния украински президент също е с позитивен тест за ковид. Болестта при нея се развива по-леко, в сравнение с при татко й.

По-рано, когато заяви новината, че е инфектиран, 55-годишният Петро Порошенко изясни, че се лекува в домашни условия и сподели, че понася заболяването по-тежко от нормалното.

" За последните шест години привикнах да изкарвам заболяванията на крайник. Но тази е подла, доста по-коварна ", сподели тогава той.

Към момента инфектираните в Украйна са повече от 230 000 души, а жертвите на ковид са 4597.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР