„Влизането в президентството остави в обществото впечатление за непремереност на

...
„Влизането в президентството остави в обществото впечатление за непремереност на
Коментари Харесай

Гешев: Темата за свалянето ми е политическа, цели да отвлече вниманието на хората от високите цени

„ Влизането в президентството остави в обществото усещане за непремереност на дейностите “, съобщи основният прокурор Иван Гешев пред в. „ Филтър "

„ Това мога да приема като рецензия. Но не и да приказвам за незаконност на дейностите. За разлика от арестите на някои политически водачи по-късно, при които с изключение на чувство за непремереност имаше и незаконност, както постанови съдът ", споделя Гешев.

На въпрос какво възприятие е изпитал, когато е схванал, че Висшият правосъден съвет взе решение да остане на поста, основният прокурор декларира: По-скоро отмалялост.

„ Изслушването продължи 14 часа, а изборът ми 11–12 часа. През цялото време на чуването като правист изпитвах позор пред сътрудниците, които ни гледат, тъй като процедурата беше странна за нашата колегия. По създание тя се състоеше от изявление на субективни изказвания, политически клишета и свободно цитиране на разнообразни правила. Говоря за настояванията за чуването на министър Надежда Йорданова, сред които нямаше никаква връзка. Едно от основанията за отстраняването ми бе това, че съм дал методически инструкции за да се понижи броят на починалите от пътнотранспортни катастрофи, като се желае от съда изземане на моторното транспортно средство, в случай че то е ръководено след приложимост на алкохол и опиати. Окачествих това искане като „ просто нищо “, дава отговор Гешев.

Гешев декларира, че тематиката за неговото събаряне е политическа и цели да отвлече вниманието на хората от високите цени.

Според него офанзивите против прокуратурата са свързани и с това, че са наранени ползите на " богати хора ".

„ Резултатът е замразени милиард и половина евро, само че никой не обръща внимание на този факт. А това е доста сериозна сума. Логично е тези наранени хора да желаят да си върнат имуществото, а структурите, които работят против тях, да не съществуват. Когато бях прокурор в Градска прокуратура, един американски сътрудник ме попита по какъв начин се оказва влияние върху българските магистрати. Казах му – първо се пробват да те корумпират, в случай че не могат, се пробват да те компрометират. Ако и това не даде резултат, най-вероятно се стига до пердах. Но в България до третия вид не се стига, тъй като първите два са ефикасни. Сега обаче имаме и новаторски четвърти прийом. ", показва още Гешев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР