Влизането в еврозоната е по-важно като процес, отколкото като резултат.

...
Влизането в еврозоната е по-важно като процес, отколкото като резултат.
Коментари Харесай

Хампарцумян: Светът няма да свърши, ако не влезем януари 2025 в еврозоната

Влизането в еврозоната е по-важно като развой, в сравнение с като резултат. Но колкото по-рано, толкоз по-добре, от позиция с изключение на на всички икономическите прерогативи за стопански по-активните хора, това е и една доста значима геополитическа котва.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria финансистът Левон Хампарцумян.

Ако не влезем януари 2025 година няма да свърши светът, само че упоритостта и напъните в тази посока би трябвало да не престават, счита някогашният началник на " УниКредит банк ".

В момента не покриваме инфлационния аршин, само че има шансове това да се случи. Другото са чисто политическите планове на хората, към които се причисляваме, дали ни желаят. Виждате с Шенген, че един да не ни желае - и не става. Няма полуеврозона, само че има валутен ръб, който ни държи в еврозоната по ред индикатори.

Животът си нараства по този начин или другояче. Парадоксално в най-големите страни някои потребителски артикули са по-евтини, което е изцяло естествено - огромен пазар и огромна конкуренция.

Нищо няма да стане със спестяванията ни - който има - има, който няма - няма. Просто вместо в левове ще ги мерим в евро, което и през днешния ден се случва. Влоговете автоматизирано ще се превалутират за сметка на страната.

Занаяти и уменията, които физически се вършат с ръце не изчезват с дигитализацията. Защо куриерските компании са измежду най-богатите сега? Търговията стана цифрова, само че най-после някой би трябвало да вземе един пакет и да го закара от точка А до точка Б.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР