Влизането в еврозначава ниски лихви за всички и по-малки транзакционни

...
Влизането в еврозначава ниски лихви за всички и по-малки транзакционни
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Еврото няма да повиши инфлацията у нас, а ще понижи лихвите

Влизането в еврозначава ниски лихви за всички и по-малки транзакционни разноски. А отсам следва, че бизнесите ще продължат да съществуват и ще отворят още работни места. 0,3% е въздействието на еврото за инфлацията, тъй че повишаване няма да има. Това съобщи икономистът Мартин Димитров от " Демократична България " за " Твоят ден ".

Според него страхът от еврото идва от терзанията за унищожаване на валутния ръб. " Популисти могат да решат, че ще ръководят паричната система и да провокират хиперинфлация. В интервал на повишаване на лихвите е още по-важно да влезем в еврозоната. В Унгария е най-високата инфлация в Европейски Съюз, те не желаеха да одобряват еврото. Една осведомителна акция за еврото ще убеди хората в изгодите му ", акцентира той.

По думите му Демократична България няма да поддържа първия мандат, тъй като не вижда гаранции за основните промени. " ГЕРБ има сериозна виновност за забавянето им. Подкрепа на техен мандат би означавало тези промени да не се случат ", счита Димитров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР