Влизането ни през юли 2025 г. в еврозоната не е

...
Влизането ни през юли 2025 г. в еврозоната не е
Коментари Харесай

Може и да не влезем в еврозоната през юли 2025 година

Влизането ни през юли 2025 година в еврозоната не е реалистична цел. Това счита финансистът Любомир Каримански. 

„ Причините са доста. Първо в конвергентните отчети има много повече бележки като спомагателни фактори към 4-те съществени критерия. Един от факторите е обвързван с конкурентоспособността на нашата стопанска система. Но и нашите асоциации на бизнеса споделят, че не са подготвени за тази дата. Не бива да се фиксираме върху датата. Трябва да ни интересува темпът на повишаване на възнагражденията може да докара само че повишаване на продуктивността в стопанската система ", сподели Каримански.

Според банкера Левон Хампарцумян би трябвало да се направи всичко допустимо за по-бързото ни влизане в еврозоната.

„ Ако има упоритост това да стане в средата на другата година, по-добре да бъде дефинирано ", сподели Левон Хампарцумян. „ Да, някои не са подготвени, само че те няма да са подготвени и след 10 години – предприятия с ниска степен на автоматизация, със зле подготвен личен състав – нямат огромна вероятност и с евро, и без евро ", разяснява банкерът.

„ Има един феномен в маркетинга – предлагането поражда търсене. Влизането в еврозоната има и дисциплиниращ резултат. В един миг ще се окаже, че едни хора – в администрацията, в бизнеса, не им е мястото там където са ", сподели Хампарцумян пред NOVA. Според него равнището на живот в няколко града в България е приблизително европейски. „ Това, че има места, където хората живеят първичен живот, е проблем на развиването на страната и на ръководство и доста други неща. Администрацията би трябвало да бъде бутана от публичното мнение. Ако не стане, най-малко да знаем, че сме пробвали ", сподели Хампарцумян.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР