Влизането на ПП „ Възраждане” във властта не е самоцел,

...
Влизането на ПП „ Възраждане” във властта не е самоцел,
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Задачата на ПП „Възраждане” е да върне нормалността в България, да възстанови свободата и независимостта на нашата държава


Влизането на Политическа партия „ Възраждане” във властта не е самоцел, не е непременно, „ Предложения за коалиция имахме всевъзможни. Но ние ги отказахме, тъй като считахме, и продължаваме да считаме, че това щеше да бъде изменничество по отношение на нашите гласоподаватели – акцентира водачът на ПП” Възраждане”.

Благодаря на хората, които гласоподаваха за Възраждане, тъй като Възраждане беше в една непрекъсната не акция, а борба към този момент 2 година, борба, която спечелихме, само че занапред следва да спечелим и войната - това разгласи на конференция в Българска телеграфна агенция водачът на Политическа партия „ Възраждане " доктор Костадин Костадинов.

Крайно време е българската политика да стартира да се номинира от хора, от организации, които зависят единствено и само от своите гласоподаватели, не от непознати посолства, в които да вървят на доклад и от които да се надяват да бъдат назначени за министър-председатели или министри, не от непознати олигарси или пък от родните олигарси.

Задачата на Възраждане е да върне нормалността в България, да възвърне свободата и независимостта на нашата страна, да върне доверието на българските жители в институциите в нашата страна.

И доверието и вярата на българските жители в това, че България има бъдеще като страна изобщо. Вярвам и съм уверен надълбоко в това, че бъдещето на България зависи от всеки един от нас. И нашата задача е да накараме българите да повярват в себе си, тъй като в случай че имаме вяра в себе си, ще имаме вяра в това, че България има бъдеще и то ще бъде такова, каквото го създадем ние, тъй като зависи единствено и само от нас. "

Костадинов изясни, че един от целите на партия Възраждане е демографската ръфам. „ Но остава доста сериозния въпрос - в действителност ние знаем ли какъв брой тъкмо хора живеят в България сега? Защото с просто око се вижда, че България безусловно се изпразва от население с ужасяващи темпове. И по този проблем би трябвало да се работи, ние ще предложим нашите решения и оферти, само че към този момент какво ще стане в Народно събрание е мъчно да предвиждаме, само че следва да разберем. "

Има две неща, които са значими в кратковременен проект - първо, считаме за извънредно значимо и за което настояваме е нормализацията на живота в страната, анулация и отпадане на всички ограничаващи ограничения, изрично съобщи Костадинов.

„ Премахване на законния и антиконституционен зелен документ. На второ място, произлизащата от него насилствена имунизация. Дебело желая да подчертая нашата позиция във връзка с имунизацията - ние считаме, че тя би трябвало да бъде единствено непринуден развой, който желае дано да се имунизира. Но дано от избора на един да не произтичат права за други и отговорности за трети.

Защото това разделя обществото, а ние всички би трябвало да бъдем равни пред закона. Настояваме за отпадане на всички типове санкции и ограничавания, произхождащи от тези дискриминационни ограничения, които унищожиха така и така едвам кретащият български бизнес.

Второто нещо, което е извънредно значимо - през вчерашния ден видяхме в свое изказване Кирил Петков и „ Продължаваме подмяната или смяната ", че се приказва за някакъв нов метод във връзка с Македония. И в случай че би трябвало да изтъквам тъкмо неговите думи - той сподели българските политици към този момент няма да вършат проблем на Македония. Аз знам, че Кирил Петков, познава извънредно добре Канада, само че знам че той няма безусловно никаква визия от Македония, не знам дали той е ходил в миналото там.

Ние от Възраждане не просто познаваме Македония, ние имаме извънредно положителни и политически контакти там. Аз съм в доста положителни връзки с кмета на Струмица - той се споделя Костадин Костадинов. Ние нямаме проблем с Македония. Някои среди в Македония имат проблем с България. И ние би трябвало да създадем всичко належащо да решим този проблем, само че изхождайки от това, че не можем и не трябва да вършим отстъпки с българската история.

А виждаме, че последните дни както Радев, по този начин и неговото протеже Петков, приказват за това, че би трябвало да излезем от политическия спор и да се върнем в други диалози. Разговорът постоянно е бил единствено и само исторически. "

Според Костадинов, откакто всички партии са в Народното събрание, разграничителни линии не трябва да има.

„ Ние считаме, че преди да стартират каквито и да било диалози, би трябвало да се възвърне естествения метод на живот в страната. Какво можем да беседваме с хора, които смятат, че могат да трансфорат страната в концлагер и да вкарат още по-тежки ограничавания?

Имаме информация, че се готви въвеждане на зелен документ, с цел да можеш да упражняваш специалността си, с цел да можеш да влезеш в болница, да можеш да си купиш самун, да теглиш пари от банка. Това се приготвя. Как можем да беседваме с такива хора? Ще се борим с тях, тъй като това е незаконна политика. Възраждане е тук, с цел да отбрани свободата и демокрацията. "

Категорично не можем да вършим взаимни отстъпки с еврото, съобщи още Костадинов. „ Категорично би трябвало да се резервира българският лев - една от най-старите национални валути в света. Българска народна банка е десетата в света по история, към момента съществуваща. Не може да вършим компромис с защитата и националната сигурност на България. Видяхме, че в Турция се гласуваше под натиска и под откровения диктат и медийната агитация на турската страна. Това се подминава. "

Лидерът на Възраждане сложи и въпроса за ДАНС, която съгласно него искрено е приела формата на една проведена незаконна формация, работеща за непознати разузнавания. „ И която организираше в продължение на 2 година, даже към момента може да организира, другата седмица ще проверим, дали към момента ни подслушват и създават. Защото имаше двугодишна разработка против нас. "

На въпрос на публицист по отношение на кого ще поддържат на балотажа на президентските избори, Костадинов съобщи, че непоискана поддръжка не се дава, а той не вижда особена разлика сред двамата кандидат-президенти Радев и Герджиков.

По отношение на ромите, Костадинов първо помоли да ги назоваваме роми. „ Те са роми и това го споделям като лекар по етнография. Има легално закрепено определение в българското законодателство за това какво съставлява интеграцията. От интеграция имат потребност хора, които са с проблеми с опорно-двигателния уред, да вземем за пример. На второ място, това са хора, пристигнали в нашата страна извън, бежанци. За тях се планува специфична интеграционна политика, с цел да бъдат вкарани вътре в българското общество.

Българското законодателство не приема, че човек роден в България, има потребност от интеграция в България. И заради тази причина не може да се приказва за това, което ме питате, тъй като на процедура по този начин излиза, че има няколко категории български жители. Ако някой е избрал да бъде некултурен, това е тъй като, той по този начин е решил или неговите родители по този начин са решили. Образованието е наложително за всеки един българин. На всичкото от горната страна е гратис. В тази обстановка един подобен въпрос наподобява увисващ във въздуха. Една част от тези хора не смятат за належащо да научат децата си даже на български език. "

Лидерът на Възраждане засегна и въпросът с гетата в градовете, които съгласно него би трябвало да се съборят. „ Какво би трябвало да се случи с хората? Ако на мен ми се събори къщата, някой ще се погрижи ли за мен? А с вас, в случай че нещо сходно стане? Пак дублирам - недейте да делите хората. Няма разлика сред един безпаричен българин и един безпаричен ром. Не бива да се основава такова разделяне.

Това е нещото, за което ще настояваме - равнопоставеност пред закона. Циганският закон ще бъде решен тъкмо по този метод. Ако детето не върви на учебно заведение - то се лишава. Ако аз направя противозаконна сграда, тя ще бъде съборена. Ако аз направя закононарушение, ще бъда наказан без проблем. Това нещо за ромите не важи. Когато законът важи за едни, а не за други, тогава не е закон, а облечена в законова норма форма на произвол. "

На въпрос за антибългарските настроения в Белград, Костадинов сподели, че имат позиция и счита, че това минава през отстояване на историческата истина, за което ние българите би трябвало да се погрижим и отстояване на българската национална и историческа памет.

Костадинов сподели, че е имунизиран от всички ваксини, като дете, само че в случай че ме питате за това, което оферират като ваксина против КОВИД-19 - не, не съм и в никакъв случай няма да се имунизирам, тъй като не обичам да върша опити със себе си.

Накратко засегна и работата на Общинския съвет във Варна, като посочи, че режимът на кмета Портних е безпределно несъответстващ и подкупен.

Съвсем допустимо е да създадем митинги, в случай че ограниченията останат. Така отговори Костадинов на въпрос на публицист, като посочи, че към този момент няма да им се постанова да бъдат отвън постройката, а ще бъдат и вътре в постройката на Народното събрание. „ Така че нещата ще бъдат към този момент радикално разнообразни. Но дано да не стигаме до митинги, за какво всички неща в България би трябвало да се вземат решение с митинги? Тази страна наша ли е в последна сметка или на някои хора, които са си я прибрали в задния джоб? Крайно време е да схванат, че ние жителите сме тези, които даваме и когато ние даваме - желаеме и нещо отсреща - приключи водачът на Политическа партия „ Възраждане "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР