Влиза в сила схемата за кредити, гарантирани от държавата, с

...
Влиза в сила схемата за кредити, гарантирани от държавата, с
Коментари Харесай

Великобритания отпуска кредити за най-малките компании

Влиза в действие схемата за заеми, обезпечени от страната, с която Англия би трябвало да помогне на дребния бизнес да оцелее по време на карантината, осигурявайки незабавна ликвидност на фризьорските салони, кафенетата и цветарските магазини, осведоми Ройтерс. 

Новите " възстановителни заеми " дават опция на дребни компании, в това число на еднолични търговци, да взимат заеми сред 2000 и 50 000 английски лири (2500-62 5000 долара) при закрепена рента от 2,5 на 100. Няма да се постанова банките, които отпускат заемите, да вършат кредитни инспекции или оценки на дълготрайната жизненост на претендентите.

" Малкият бизнес ще играе основна роля, създавайки работни места и осигурявайки стопански напредък, до момента в който се възвръщаме от коронавирусната пандемия ", означи министърът на финансите Риши Сунак в изказване във връзка първия ден от действието на схемата. По думите му схемата ще помогне на фирмите да се съвземат финансово и да защитят личния състав си.

Голяма част от английския бизнес е блокиран за обществеността от 23 март, когато управляващите постановиха ограничения за обществено разграничаване, с цел да забавят разпространяването на вируса. Правителствени експерти чакат стопанската система на страната да се свие с 35% през второто тримесечие. 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР