Влиятелният 37-годишен престолонаследник на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман няма

...
Влиятелният 37-годишен престолонаследник на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман няма
Коментари Харесай

Здравословен проблем пречи на Мохамед бин Салман да присъства на срещата на върха на Арабската лига

Влиятелният 37-годишен престолонаследник на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман няма да взе участие в идната на 1 ноември среща на върха на Арабската лига в Алжир, откакто лекари са го посъветвали да не пътува. Това заяви рано тази заран алжирското президентство, представено от Алжери прес сервис.

Агенцията се базира на изказване от кабинета на президента Абделмаджид Тебун за телефонен диалог сред него и принц Мохамед, съобщи Асошиейтед прес. По време на диалога принц Мохамед се е извинил, че няма да може да взе участие в срещата на върха на арабските страни, която ще се организира на 1 ноември в Алжир, в сходство с рекомендациите на лекарите, които го поучават да не пътува ", се споделя в изказването. " От своя страна господин президентът съобщи, че схваща обстановката и съжалява за възпрепятстването на престолонаследника, Негово Височество емир Мохамед бин Салман, като изрази своите пожелания за неговото здраве и благоденствие. "

Саудитска организация по печата удостовери, че е имало диалог сред Тебун и принца, само че не даде информация за препоръките на лекарите. Тя заяви единствено, че диалогът е бил ориентиран към " аспектите на двустранните връзки сред двете приятелски страни " и вероятното взаимно съдействие.

Срещата на върха на Арабската лига в Алжир е първият конгрес на районния орган, откогато пандемията от ковид обхвана целия свят. Организацията, учредена през 1945 година, съставлява 22 страни от Близкия изток и Северна Африка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР