Влезлите в сила последни промени в Закона за горите предвиждат

...
Влезлите в сила последни промени в Закона за горите предвиждат
Коментари Харесай

В списък до края на август, ако се отоплявате на дърва

Влезлите в действие последни промени в Закона за горите плануват семействата, които се отопляват на дърва, да се включват в описите за обезпечаването им до 31 август. Това ще е допустимо единствено при съществуване на свободни количества дървесина в горските предприятия.

Промените плануват годишно до края на февруари държавните предприятия и общинските горски структури да разгласяват на интернет страниците си информация за избраните количества дървесина, които могат да се добиват според одобрените годишни проекти за прилагане на дървесина.

Ще нарастнат ли дървата за огрев

Право да закупят дървесина имат семейства, с непрекъснат или сегашен адрес в съответното обитаемо място, които са включени в лист, направен от кмета. За включване в списъка хората подават заявление до кмета в интервала от 1 февруари до 31 март.

След приключване на периода описът се афишира на видно място в постройката на съответната община, кметство и горско стопанство и се разгласява на интернет страниците им.

 istock istock
Кметът на общината документално ще уведомява шефа на съответното държавно горско стопанство, какъв размер от декларираните по количества дървесина ще бъде придобит от горски територии – общинска благосъстоятелност.

Хора, които дават отговор на условията, само че не са включени в листата, при съществуване на останали количества дървесина, могат да подадат до кмета заявления за включване в листата не по-късно от 31 август - е записано в измененията на Закона за горите.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР