Влезе в сила осъдителната присъдата на частния съдебен изпълнител от

...
Влезе в сила осъдителната присъдата на частния съдебен изпълнител от
Коментари Харесай

Осъдиха частен съдебен изпълнител, изхарчил много пари от служебна сметка

 Влезе в действие неоправдателната присъдата на частния правосъден реализатор от Шумен, приет за отговорен за длъжностно заграбване в огромни размери и укрити налози в изключително огромни размери, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Осъдителната присъда на частния правосъден реализатор Асен Т. влезе в действие дефинитивно. Окръжната прокуратура в Шумен е уведомила Камарата на частните правосъдни реализатори, че Асен Т. е лишен от право да упражнява специалността си за период от 3 години и 6 месеца след влизането на присъдата в действие.

Частният правосъден реализатор от Шумен е бил приет за отговорен в осъществяване на три действие от Наказателния кодекс. Първото е по член 202, алинея 2, т. 1 от Наказателен кодекс. Длъжностното заграбване на 243 073 лв. от специфичната сметка на частния правосъден реализатор Асен Т., което съставлява огромни размери, е било осъществено в интервала от 22 май 2007 до 14 януари 2016 година в Шумен в изискванията на продължавано закононарушение. Средствата са му били връчени като частен правосъден реализатор и в това му качество Асен Т. е трябвало да пази и ръководи.  Вместо това той теглил пари и ги харчел за персонални потребности.

Асен Т. е приет и за осъществяване на две данъчни закононарушения по член 255, алинея 3 от Наказателен кодекс. В интервала от 2 май 2011 до 30 януари 2015 година и от 28 юни 2009 до 27 декември 2010 година в изискванията на продължавано закононарушение избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери, като общата сума за тези интервали е 66 630 лв..

За тези закононарушения Апелативният съд във Варна му е наложил общо наказване от 3 години отнемане от независимост с петгодишен изпитателен период и Асен Т. е бил лишен от право да упражнява специалността си.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР