влезе в дневния ред на комисията по здравеопазване чрез изслушване

...
влезе в дневния ред на комисията по здравеопазване чрез изслушване
Коментари Харесай

НЗОК оптимизира прехвърлянето на лекарства от една болница на друга

влезе в дневния ред на комисията по опазване на здравето посредством чуване на шефа на Националната здравноосигурителна каса , на изпълнителния шеф на Изпълнителната организация по медикаментите и на изпълнителния шеф на Изпълнителната организация " Медицински контрол " по отношение на съблюдаване на условията от лечебните заведения при доставяне с лекарствени артикули, прилагани в изискванията на болничната здравна помощ, по реда на Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина и чуване на основния координатор на Експертния съвет по здравна компетентност " Неврохирургия " към министъра на опазването на здравето по отношение на използването на одобрения медицински стандарт " Неврохирургия " и назначението на компютъртомографски и магнитнорезонансни проучвания за диагностика и лекуване.

Управителят на НЗОК Станимир Михайлов изясни, че е обвързване на болничната аптека да води вестник . В логаритъма по прекачване на медикаменти от една болница към друга имало някои неясноти. Очаква се да се увеличи успеваемостта на ръководството на медикаментите, съгласно него, поради импортирани оферти за промени. Описан е ясно пътят на медикаментите сред отпускащото и приемащото лечебно заведение, както сподели Михайлов. Приемането на продукта се отбелязва в осведомителната система на лечебното заведение. Когато не всички медикаменти са употребявани за лекуването, остатъкът се връща към отпусналото ги лечебно заведение.

Директорът на ИАЛ Богдан Кирилов сподели, че в Закона са въведени условия кои лечебни заведения могат да разкриват аптеки. Той също удостовери схемата за прекачване на медикаменти от една болнична аптека към друга. ИАЛ не е разкрил нарушавания на закона и подзаконовата нормативна уредба по случая Даная. Законодателството ни е синхронизирано с европейското, по мнението му.

Шефката на ИАМН Иванка Динева уточни, че все още на лекуването на Даная верификация на лекарствения артикул не е била допустима. Има проблем и с различен подобен артикул, който се употребява за трансплантирани със сърце, само че не и за тези с вкоренен бял дроб. Иначе инспекцията на ИАМН демонстрира, че множеството лечебни заведения имат аптеки като се изключи тези в отдалечените обитаеми места. Хубаво е да вървим дружно ръка за ръка в предварителната защита, акцентира Динева.

Министерство на здравеопазването с паника се присъединило в инспекцията на случая Даная. Ведомството не желае да се върви след събитията.
 И след ротацията ПП-ДБ ще следи от близко лечебните заведения поради случая
И след ротацията ПП-ДБ ще следи от близко лечебните заведения поради случая " Даная "

Настояват за отчет на здравния министър за положението на медицинските стандарти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР