Влезе ли сам в капан Борисов с вчерашното си интервю

...
Влезе ли сам в капан Борисов с вчерашното си интервю
Коментари Харесай

Борисов се вкара в голям капан с изтървана реплика по БТВ: Цитира вътрешна информация от разследването за кюлчетата!

Влезе ли самичък в капан Борисов с вчерашното си изявление през вчерашния ден?

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпадна в любопитна и будеща още повече подозрение обстановка, обвързвана с следствието на фотосите със златните кюлчета и пачките в спалнята му.

Бившият министър председател цитира пред bTV през вчерашния ден думи на основния прокурор Иван Гешев по делото, които обаче обвинител номер едно по този начин и не е изричал обществено.

За проблема заяви в. „ Сега “, като цитира представителя на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова.

Тя дава отговор, че не е гледала изявлението с Борисов и не е наясно с разкритата от него информация. Това значи, че прокуратурата не ревизира водача на ГЕРБ от кое място се е сдобил с вътрешна информация по следствието.

Вчера Борисов се издаде, че може да знае освен това, предавайки думи на основния прокурор от изявлението му пред Полина Паунова от „ Капитал “ на 20 октомври:

А той (б.а. - Гешев) сподели и още нещо при Полина Паунова. Че от френската банка от съдия-следовател пристигнало, че едната банкнота не е същинска. Да съм се тормозил, че държа подправени евро в чекмеджето ли? ".

И добави, че „ в никакъв случай “ не е имал кюлчета.

Всъщност Гешев не загатна през октомври нищо за френска банка и за съдия-следовател (б.а. – отличителна фигура от френската наказателна система), който е предал тази информация.

" Един прокурор ми сподели, че за фотосите, които могат да съставляват банкноти, са запитани съответните банки – една европейска банка споделя, че такава банкнота не съществува. Това е един от отговорите, чакат се още два. Делото продължава, скоро би трябвало да чакаме развръзка ", сподели тогава основният прокурор.

Сега Десислава Петрова от СГП, която дава отговор за делото за сигнала с чекмеджето на Борисов, отхвърля да отговори пред в. „ Сега “, че фактически има отговор от френска банка за една от банкнотите.

„ Не може да се дава по този начин информация на парче. Когато следствието е финализирано, прокуратурата ще заяви публично “, гласи късото ѝ изказване.

Разследването по случая с пачките и кюлчетата в спалнята на Борисов стартира още през 2020 година, когато фотосите бяха публикувани в медиите. По-късно държавното обвиняване спря следствието, тъй като не съумя да открие създателя на фотосите. В известието на прокуратурата тогава се споделяше, че е осъществена техническа експертиза, която посочила, че са манипулирани датите на фотосите, само че не и резолюцията, сенките и други елементи.

Прокуратурата отхвърли да дава отговор дали банкноти с такива серийни номера са били отпечатани, както и коя е дамата, която Борисов твърди, че е поставила предметите в шкафчето – добила популярност като „ Мата Хари “.

През януари 2022 година държавното обвиняване заяви, че търси правна помощ от Германия, Австрия, Испания и Франция, с цел да се откри дали централните банки на тези страни са поръчвали отпечатването на съответните банкноти в евро. През юли председателстващият комисията по бюджетен надзор на Европейския парламент Томаш Здеховски съобщи, че е получил данни, че фотосите и видеото на някогашния министър председател Бойко Борисов с кюлчетата и пачките в нощното му шкафче са били манипулирани. Данните се базират на петорна компютърна експертиза, назначена от българската прокуратура.  " Експертизата сподели, че фотосите и видеото са манипулирани. Има доста несъответствия в резолюцията на банкнотите спрямо другите обекти на фотосите, на водните знаци, холографските стикери, светлината и сенките на обектите ", сподели Здеховски. Заключението на българската прокуратура обаче не значи безусловно, че са подправени, а че има подозрения за истинността им.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР