“Влечението на телата поражда страст, влечението на умовете поражда уважение,

...
“Влечението на телата поражда страст, влечението на умовете поражда уважение,
Коментари Харесай

Божествената Любов – еталон за всяка друга любов

“Влечението на телата поражда пристрастеност, влечението на мозъците поражда почитание, влечението на душите поражда другарство, а сливането на тези влечения поражда Любовта. ” – индийска мъдрост

“Любовта не е нещо, което желаете да чувствате, то е нещо, което чувствате, без да желаете. ” – Руми

“Любовта не ви дава нищо, с изключение на себе си, и не черпи от никого, с изключение на от себе си. Любовта не завладява, само че и не желае да я завладяват, тъй като на Любовта й стига Любовта. ” – Джубран Халил Джубран

Сега на всички равнища тече една огромна и перманентна смяна. Досега хората са се плашили от нейните резултати, само че към този момент стартират от ден на ден да схващат нейната закономерна целенасоченост и да приветстват нейните последователно разгръщащи се вероятности, само посредством които се стига до преобразуването и трансформирането на света към по-добро.

Все повече хора стигат до разбирането, че смяната е определящата характерност на Вселената. Осъзнават, че разрушението и гибелта, които са неизменима част от живота, водят към величие. Че тестванията, загубите и страданията придават нови и неподозирани сладости в живота и водят до такива дълбоки преобразувания в душите, каквито не биха станали в спокойни дни.

Че те носят и помилван, помиряване, надмогване на егоизма , на омразата, вслушване в гласа на съвестта, водят до примирение, умиротворяване, задълбочаване на състраданието и справедливостта. До нови съзидания и израствания на душите.

И в основата на цялата тази, грандиозно отприщена от 2012 година, смяна стои Любовта като космополитен, само че и като всемирен принцип.

Целеустремено и безметежно идва преливната вълна на Божествената Любов . И от ден на ден се изпълва времето нейната огнена същина да преустрои, преподреди всичко по пътя си. Да повлече наносите, затлачванията, да прочисти “реката ” на живота.

Да унищожи всички насипи, които са препречвали стремежа на нейния поток. Но крайбрежията, които са били нейната противоположна страна, нейния коректив, въпреки и да претърпват някаква смяна, въпреки всичко ще си останат първоначално като предизвикателство, провокация за развиване.

Но когато си свършат своята задача, да укротяват, да смиряват , да стабилизират, балансират, реката и крайбрежията на живота ще станат Едно, по този начин както в духовния свят всичко е Едно. Чрез такова сливане на частиците с техния Източник се прави и земната промяна, нейният модел следва небесния “Каквото е горе, това е и долу ”.

Тъмнината също ще се трансформира в Светлина посредством Божествената Любов, ни напомня Учителят Бейнса Дуно. Това ще стане, като първо се овладее материята и всичко обвързвано с нея (храната, пола, съня и др.), по-късно като се премисли вярата, след това се трансформира мозъка (сега се отключва това ниво) и най-после, като се почисти и освободи душата. И оттова нататък всичко ще се позволява на равнище схващане.

Любовта основава и поддържа живота. Тя е първичната сила и неговата мощ, която обезпечава метаболитните и клетъчните процеси, която внася ред в законите на Вселената . Нейните физически и чисто духовни проявления са взаимосвързани.

Любовта постоянно е една и съща, колкото и нюанси да откриваме в нея. Само отношението ни към нея е друго и то се дефинира от нашето равнище на схващане. А достигайки до върха на нейното проявяване – безусловната обич – индивидът стига и до цялостната промяна в живота си.

Тази нейна най-висша форма е предоставяне, избавление, служение, мъжество. И най-краткият път към Бога. А на този, който се раздава изцяло, също му се дава доста обич. Чрез този енергиен продан човешкият дух най-вече израства.

Любовта, съгласно езотеричната просвета, е в тясна връзка и с познанието, с мъдростта. Но най-висшето интуитивно знание се дава на индивида, когато развие онази Любов към всички същества и не прави разлика сред тях и себе си, съгласно Р. Щайнер. Когато се е разлял в цялото духовно обграждане, станал е едно цяло с него. Изразът “Интуиция ”, означаващ “намирам се, заставам в Бога ”, най-точно показва това положение.

Любовта е в директна взаимозависимост и с най-висшата просветеност на Вселената, която се простира от по-малко от най- дребното до по-голямо от най-голямото. Човекът, с опциите на съзнанието си, с неговите мисли и думи , също се проектира във Вселената, и то в пропорции, несравними с физическото му тяло.

С тях той оказва огромна роля за еволюционното развиване на света. И в случай че индивидът осъзнаваше изцяло, че е част от универсалното вселенско Свръхсъзнание (Бог), трябваше към този момент да е развил неимоверно огромна отговорност за това, което прави, мисли, усеща и приказва.

Еросът(Любовта) е бил роден в мозъка на Господ дружно със Словото Му, дружно с Диханието Му (частица, от което е заложена и в човека) като универсална квитесенциална мощ на Божественото животворене , като мотивация за основаването на света и одухотворяването на материята.

Любовта е основата, единството на всичко, креативният принцип на битието и Всемира трепти на нейната периодичност. Всяко придвижване е придвижване на Любовта. Слънцето, Земята, целият Космос, приливите и отливите… – всичко се движи по закона на Любовта, т.е. рационално, съгласно Учителя на Любовта – Бейнса Дуно.

Движението демонстрира, че има Живот, че някой мисли поради нас, а животът демонстрира, че има Любов. Нейната велика мощна мощ ръководи всеки и всичко. Тя е Великата действителност – Божественото в света. Самото придвижване на Божествената Същност, преливащо все в нови ритми, звуци, цветове, като в един безкраен танц на Светлината.

Инфо: http://www.highviewart.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР