Властта в Дамаск, столицата Сирия, има нужда от хуманитарна помощ

...
Властта в Дамаск, столицата Сирия, има нужда от хуманитарна помощ
Коментари Харесай

Международният редактор на bTV Яна Бързакова: 10 държави от ЕС обещаха помощ на властта в Дамаск, помогнаха България и Италия


Властта в Дамаск, столицата Сирия, има потребност от филантропична помощ – 10 страни от Европейски Съюз дадоха обещание такава, само че към този момент единствено Българи и Италия са я дали. Това сподели в студиото на „ Тази заран “ интернационалният редактор bTV Яна Бързакова, която късно нощес. Тя пътува с военнотранспортния аероплан „ Спартан “, претрупан с артикули.

„ Изживяването беше необикновено. Тези хора са изключителни експерти, които знаят, че би трябвало да оказват помощ. И те го вършат по на-добрият метод. “, показа първите си усещания от полета Яна Бързакова.

Тя описа, че подготовката е била доста сериозна. Хуманитарната помощ е изпратена от България със съдействието на нашето посолство в Бейрут. Пратката е била посрещната от дипломат Боян Белев и поета от Ливанския червен кръст.

Днес филантропичната помощ би трябвало да доближи, където е обезпечен пропускателен пункт за прекосяване на камиони.

„ Десет европейски страни са изявили предпочитание да оказват помощ на Сирия, само че към този момент са се отзовали единствено Италия и България. Тук става дума за помощ, ориентирана към държавното управление на Сирия. Помощта за територията, която е следена от бунтовниците,, като там са отворени три краткотрайни пропускателни пункта “, изясни още Яна Бързакова.

Международният редактор на bTV регистрира, че е мъчно да се изпрати помощ, тъй като Сирия е във война от 12 години и това доста, само че и връзката. „ Не би трябвало да забравяме и обстоятелството, че държавното управление на Сирия е в интернационална изолираност от много дълго време “, сподели още Яна Бързакова.

След земетресението от 6 февруари регионите, които са под контрола на сирийското държавно управление, се оправят доста по-добре с последствията. Проблеми има в Северозападна Сирия, която се управлява от бунтовниците, има потребност от доста.

„ Болниците там са малко и те са претрупани, пред провал са. Хората там, с чиято помощ да разчистят отломките. Още от първия ден приканват за помощ, тъй като не могат за извадят цивилните хора от руините “, сподели още Яна Бързакова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР