Властта режисира провокации, които дадоха повод за мосово и несъразмерно

...
Властта режисира провокации, които дадоха повод за мосово и несъразмерно
Коментари Харесай

Президентът: Властта режисира провокациите, довели до несъразмерно полицейско насилие

" Властта режисира провокации, които дадоха мотив за мосово и несъразмерно полицейско принуждение над протестиращите и публицисти. Пострадалите са десетки - както измежду жителите, по този начин и измежду органите на реда ", съобщи президентът Румен Радев в особено послание във връзка събитията от 2 септември вечерта.

Той прикани протестиращите и органите на реда да запазят успокоение и да не разрешават да бъдат " въвличани в сюжет за оцеляването на компрометираната от принуждение и корупция власт ".

" Управляващите даже сведоха хилядите спокойно протестиращи български жители до престъпен контингент. С това осветиха същинския нрав на властта, която години наред ограбва България ", уточни президентът в четвъртък вечерта.

Радев акцентира, че в това време пред очите на българите се търгува парламентарна поддръжка за плана за нова конституция, концесионират се плажове, дават обещание се постове, раздават се пари. " Опитът да се прокара нелепа, само че угодна за статуквото конституция със силата на парите и под заслона на полицейските щитове е незаконно посягане над бъдещето на България " , добави той.

По думите му тези дейности на ръководещите могат да хвърлят страната в дълготрайна невъзможност. Радев добави, че под полицейска защита " парламентаристите от болшинството, които не смеят да погледнат своите гласоподаватели в очите ", са отхвърлили следващото му несъгласие – това на измененията в закона за подземното благосъстояние.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР