Властта обеща мегапоръчките в пътния и жп сектори да тръгнат

...
Властта обеща мегапоръчките в пътния и жп сектори да тръгнат
Коментари Харесай

Вечерни новини: Пътните и жп мегапоръчки тръгват; Разочароващи нови открития на нефт и газ

Властта даде обещание мегапоръчките в пътния и жп браншове да тръгнат до дни
Регионалното и транспортно министерства имат подготвеност да разгласят поръчки за милиарди, свързани с пътната поддръжка и с обезпечаването на нови влакове и локомотиви. Това стана ясно по време на държавна конференция, на която участваха и отрасловите министри Андрей Цеков и Георги Гвоздейков.
Кабинетът е подготвен с бонусите за българските превозвачи
Правителството е готово с план за смяна на тол цените, като се дадат отстъпки за изминато разстояние на българските превозвачи. Това заяви районният министър Андрей Цеков, съгласно който планът на разпореждане ще бъде импортиран за публично разискване този месец, а през септември ще бъде и дефинитивно признато от Министерския съвет.
Столична община дава обещание (този път) качествено нареждане на жълтите павета (галерия)
Започналото преди 10 дни пренареждане на емблематичните жълти павета в София ще продължи доникъде на септември. Ремонтът на ремонта този път се прави по нова технология, след която не би трябвало да има проблеми. По думите на зам.-кмета на столицата Ангел Джоргов контролът е затегнат и е непрекъснат.
„ Булгаргаз “ ще търси метод да разтоварва по-големи количества по контракта с „ Боташ “
Договорът с турската компания „ Боташ “ ще бъде усъвършенстван по този начин, че да разтоварваме по-големи количества природен газ, тъй като по този начин или другояче се заплаща закрепена цена. Това стана ясно от думите на енергийния министър Румен Радев по време на държавен брифинг през днешния ден.
Новите открития на петрол и газ са разочароващи
Енергийните компании влагат милиарди долари в изследване на петрол и газ, само че резултатите са разочароващи, съгласно отчет на норвежката консултантска група Rystad Energy. Въпреки увеличените разноски действителните открития до момента са минимални.
Приходите на Dundee от активността в България порастват с 12% през 2023 година
Приходите на канадската златодобивна компания Dundee Precious Metals от активността ѝ в България за първата половина на 2023 година допират 260 млн. $. По-голямата част от тях – към 137 млн. $ – са генерирани от мината в „ Челопеч “, а останалите 123 млн. $ – от по-новата мина на компанията в България – „ Ада тепе “ край Крумовград, излиза наяве от финансовия доклад на компанията.
AI и крипто в едно: Проектът Worldcoin, който тревожи от ден на ден страни
Изкуственият разсъдък напоследък пое огромна част от финансовата фикс идея, подтиквана преди този момент от криптовалутите. Сега на хоризонта се появи план, който се пробва да съчетае и двете. Наречен Worldcoin, още с стартирането си той отприщи две паралелни лавини – една от любопитни почитатели и друга от обезпокоени критици.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР