Властта има ход срещу тези протести. Това заяви в предаването

...
Властта има ход срещу тези протести. Това заяви в предаването
Коментари Харесай

Николай Събев: Властта има ход срещу тези протести


Властта има ход против тези митинги. Това съобщи в предаването „ Лице в лице” министърът на превоза Николай Събев.

„ Този ход е един – през днешния ден на Министерски съвет обсъдихме новите правила, при които ние считаме, че по-ефективно ще се ръководи пандемията, като задачата е доста ясна – с все по-малко вреди, с все по-малко затваряне на стопанската система, с все по-малко затваряне на учебните заведения, тъй като това ще ни изиграе доста неприятна смешка в бъдеще, най-много от позиция на образованието на нашите деца”, сподели министърът.

Той заяви, че през днешния ден имат подадени формуляри на 750 студенти-стажанти, които като доброволци са подготвени да отидат и да оказват помощ в лечебните заведения.

Днес имаме 140 000 индивида, които не са в икономическа интензивност поради пандемията, означи Събев. По думите му казусът не е в броя кревати, а в това, че няма задоволително медицински личен състав.

" Правилата, които се одобриха през днешния ден ще дадат опция да имаме минимални вреди, тъй като този модел, който ще управляваме, ще ни дава предварение с няколко дни, при които ние да действаме планово. Това е вероятното, което ние можем да създадем в тази ситуация”, сподели министърът.

Гледайте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР