Властта е реагирала при първа възможност на наводнението в Южното

...
Властта е реагирала при първа възможност на наводнението в Южното
Коментари Харесай

Денков призова да няма деление за оказаната помощ от наводненията в Царево

Властта е реагирала при първа опция на наводнението в Южното Черноморие. Нека всички да работим дружно и след това да се разделяме кой какво е приключил. Затова прикани министър председателят акад. Николай Денков от Царево след съвещанието на спешния щаб по отношение на наводнението, което се изсипа над Южното Черноморие.

По думите му властта прави това, което може. Нека да не разделяме кой какво прави, дано да мине всичко и тогава ще създадем разбор кой по кое време и в точния момент е бил, акцентира министър председателят, като посочи, че до 1512 лева е помощта за материална помощ за домовете, потърпевши от наводненията. До 2 500 лева ще бъде помощта за потърпевшата техника.

Денков изясни, че сходни и Турция, където също има жертви. Подадените сигнали са за трима изчезнали души в Царево -двама починали и един липсващ. Децата са в сигурност, по-високите етажи на хотелите са. Няма блокирани хора, само че има разрушени мостове. Това, което основава напрежение е, че е спряно електричеството поради заплаха от токов удар, уточни министър председателят.

Денков посочи, че сделката с ЕВН е да се изчака, да се изтегли водата, като денем на идващия ден ще се подаде сигнал по кое време е безвредно и в кои райони да се пусне токът. " Хората, които са били по плажните линии и къмпингите се намират по сигурност. Хората към този момент са в сигурност. От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) споделиха, че чакат прекъсване на преваляванията, не се чака основни превалявания и в идващите часове водата ще се отече ", увери Денков.
 Двама починали в наводненията в Царево, преливат реките Карагаач и Ропотамо Обновена
Двама починали в наводненията в Царево, преливат реките Карагаач и Ропотамо

Евакуират се къмпингите " Арапя ", " Нестинарка " и село Лозенец

Той посочи, че в идващите 48 часа никой в този район да не влиза в морето, което е рисково, нечисто и бурно. Водата във ВиК мрежата сега е нечиста поради огромните превалявания и поради това би трябвало да се изчака да се създадат проби.

Очакват се доброволци също да оказват помощ на бедстващите хора от Южното Черноморие, само че първо да минат през спешния щаб в Царево, прикани министър председателят. В района няма язовири, които да основават непосредствена заплаха за популацията, включени са помпите и работят.

Кметът на община Царево Георги Лапчев благодари за незабавното отзоваване на премиера акад. Николай Денков на бедствието в Южното Черноморие. Повече от 100 индивида са евакуирани от Царево. Още от сутринта се следи всеки един случай, който касае деца и изрично подрастващите са на безвредно място, подсигурена е топла храна, подслонени и нахранени. Родителите на децата би трябвало да са спокойни, успокои Лапчев. Направена е организация да има и хранителни пакети, с които да се оказва помощ на хората, които нямат храна.

Няма обитаеми места без ток, само че курортни зони като Арапя нямат електричество поради това, че електрическите табла са под вода . Община Царево се нуждае от хранителни пакети, като междуведомствената комисия ще би трябвало да помогне на общината и обитаемоте места към общината.

Лапчев означи, че количеството вода, което е паднало за единица време е такова, каквото никой не е виждал в района на Царево и покрайнината.

Мостът над Карагаач не е желан за проходимост с леки коли. Ако е нужна тежка техника за почистване - ще бъде обезпечена.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР