Властите затвориха борсата за криптовалута Bitzlato и арестуваха нейния съосновател,

...
Властите затвориха борсата за криптовалута Bitzlato и арестуваха нейния съосновател,
Коментари Харесай

Bitzlato: Правораздавателните органи затвориха още една криптоборса в САЩ

Властите затвориха борсата за криптовалута Bitzlato и арестуваха нейния съосновател, обвинявайки компанията в поддържане на високотехнологична ос на крипто закононарушения, оповестява БиБиСи.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати даде на съд Анатолий Легкодимов. Той беше задържан в Маями. Обвиненията към него са редица финансови закононарушения, измежду които пране на пари. Компанията Bitzlato е обработила над 700 милиона $ противозаконни средства, нарушавайки разпоредбите, предопределени да осуетят прането на пари. Институциите, които търгуват с криптовалута, не са над закона и техните притежатели не са отвън нашия обхват, сподели американският прокурор Бреон Пийс на конференция в сряда, обявявайки ареста.

Bitzlato се е продала на нарушители като борса за криптовалута без въпроси и е прибрала депозити на стойност стотици милиони долари вследствие на това. Обвиняемият в този момент заплаща цената за злонамерената роля, която неговата компания изигра в екосистемата на криптовалутата, добави той.

От 2018 година насам записаната в Хонконг борса е обработила транзакции с крипто валута на стойност към 4,5 милиарда $. Фирмата изисква минимална идентификация от своите консуматори, което й разрешава да се трансформира в „ леговище за незаконни доходи и средства, предопределени за потребление в незаконна активност.

Според управляващите в Съединени американски щати компанията е тясно обвързвана с Hydra Market, тъмна мрежа за пазар на опиати, пране на пари и открадната финансова информация, която беше затворена предходната година.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР