Властите започнаха процеса на извеждането им от въоръжение Южна Корея

...
Властите започнаха процеса на извеждането им от въоръжение Южна Корея
Коментари Харесай

Бракуват US изтребителите F-35 в Южна Корея, ситуацията е бедствена

Властите започнаха процеса на извеждането им от въоръжение

Южна Корея се натъкна на неизправности на американски F-35 и стартира да извежда от въоръжение тези изтребители, оповестява БЛИЦ.

Съобщава се, че на 4 януари 2022 година един от самолетите е кацнал " по стомах " в авиобазата Сосан. Пистата била покрита със специфична огнеупорна пяна за понижаване на триенето. В резултат на следствието беше открито, че случаят е породен от удар с птица, вследствие на което електронните системи на изтребителя са се развалили, в това число системата за освобождение на колесника. Това беше първият прочут случай с F-35A отвън Съединените щати, пишат непознати организации.

Въпреки първичните изказвания за " минимални вреди " на самолета, военновъздушните сили на страната в последна сметка взеха решение да отпишат машината.

Шин Уон-син, член на комисията по защита на националния парламент, означи, че от януари 2021 година до юни 2022 година е имало 234 неизправности, довели до анулация на полети, и 62 случая на „ пропускане на съответна задача “. Причината за това съгласно него е неналичието на аварийни елементи. Отказите се случват два пъти по-често, в сравнение с при изтребителите F-4 и F-5 от войната във Виетнам.

В същото време, макар зараждащите проблеми, през март започва формалната процедура за закупуване на спомагателни 20 изтребителя от този вид за 2,85 милиарда $ с доставка до 2028 година Първоначално беше планувано закупуването на трансформация на F-35B с опция за отвесно политане, само че явно проектите са се трансформирали.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР