Властите във Венецуела задържаха 11 журналисти след покушението срещу президента

...
Властите във Венецуела задържаха 11 журналисти след покушението срещу президента
Коментари Харесай

Журналисти са задържани след покушението срещу Мадуро, някои били пребити

Властите във Венецуела задържаха 11 публицисти след покушението против президента Николас Мадуро, заяви ТАСС, цитирайки националния синдикат на работещите в печата.

"Единадесет публицисти и сътрудници на медиите бяха голословно арестувани, а още няколко бяха пребити или ограбени. Не одобряваме сходни дейности и настояваме виновните за това нарушаване на правото на информация да бъдат осъдени ", се споделя в изказване на профсъюза.

Сред арестуваните има сътрудници на венецуелски, испански и аржентински издания. Венецуелският вътрешен министър Нестор Реверол през вчерашния ден заяви, че са задържани шестима обвинени в опит за ликвидиране на президента.

Покушението с дронове с експлозиви беше осъществено в миг, когато президентът Мадуро държеше тирада на гала в столицата Каракас във връзка 81-ата годишнина от основаването на Боливарската национална армия. Дроновете бяха обезвредени. Ранени бяха седем души от Националната армия. Президентът и членовете на висшето управление на страната са невредими.

Вчера социалистическото държавно управление упрекна шестимата арестувани в скрит план с хора, живеещи в Маями, и крайнодесни кръгове в прилежаща Колумбия, без обаче да поддържа изказванията си с съответни доказателства. Лидери на опозицията разкритикуваха Мадуро, че нападна политическите си съперници и предизвестиха, че той може да употребява покушението, с цел да ускори репресиите против критиците си, отбелязва Асошиейтед прес.

Президентът и съдружниците му дефинираха офанзивата като директно доказателство за съществуването на интернационален скрит план за събаряне на държавното управление му. Наред с това те акцентираха, че реакцията на армията демонстрира, че управляващите могат да разчитат на предаността на венецуелските бойци.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР